Malzemeler

1 adet koyun ciğeri
1 demet taze soğan
6 adet salatalık turşusu
1 adet domates
3 diş sarmısak
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
5 tatlı kaşığı un
1,5 su bardağı su
3 çorba kaşığı sirke
3 dal maydanoz
Yapılışı
Ciğer sevmeyenler için değişik bir tarif. Temizleyip, yıkadığımız ciğeri kuşbaşı olarak dağrayalım. Soyduğumuz domatesi ve turşuyu ayrı olarak ince kıyalım. Sarmısağı da ayıklayıp kıyalım. Ciğeri tuz ve karabiberi karıştırıp, 2 tatlı kaşığı una bulayalım. Tavada sıvıyağla kavuralım. Servis tabağına alalım. Tavaya kalan unu ilave edelim. Birkaç dakika karıştırıp, domates ve sarmısağı ekleyelim. Birkaç dakika soteleyelim. 1,5 su bardağı su, sirke ve turşuyu ekleyip tuzu katarak birkaç taşım kayatalım. Kaynadıktan sonra ciğerin üzerine dökelim. Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı serpip servis yapalım.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 353
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:39
Ellerine Saglik