Ekşili ciğer

Son güncelleme: 19.08.2006 21:39
  • Malzemeler

    1 adet koyun ciğeri
    1 demet taze soğan
    6 adet salatalık turşusu
    1 adet domates
    3 diş sarmısak
    Tuz, karabiber, kırmızıbiber
    5 çorba kaşığı sıvıyağ
    5 tatlı kaşığı un
    1,5 su bardağı su
    3 çorba kaşığı sirke
    3 dal maydanoz
    Yapılışı
    Ciğer sevmeyenler için değişik bir tarif. Temizleyip, yıkadığımız ciğeri kuşbaşı olarak dağrayalım. Soyduğumuz domatesi ve turşuyu ayrı olarak ince kıyalım. Sarmısağı da ayıklayıp kıyalım. Ciğeri tuz ve karabiberi karıştırıp, 2 tatlı kaşığı una bulayalım. Tavada sıvıyağla kavuralım. Servis tabağına alalım. Tavaya kalan unu ilave edelim. Birkaç dakika karıştırıp, domates ve sarmısağı ekleyelim. Birkaç dakika soteleyelim. 1,5 su bardağı su, sirke ve turşuyu ekleyip tuzu katarak birkaç taşım kayatalım. Kaynadıktan sonra ciğerin üzerine dökelim. Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı serpip servis yapalım.
#03.08.2006 23:51 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 21:39 0 0 0