Malzemeler

Haşlanmış hindi veya tavuğun derisi
et suyu
tuz
bir yumurta
iki kaşık un
limon suyu
su
Yapılışı

Çoğumuz tavuk veya hindi derisini yemeyi sevmeyiz. Halbuki bunlar atılmayıp lezzetli bir çorba yapımında kullanılabilirler. Şöyle ki:

Haşlanmış hindi veya tavuğun bütün derisi çıkarılır. Ince ince kıyılır. Tencerede kaynayan yağı alınmış et suyuna atılarak tuz ilave edilir. Ayrı bir kapta bir yumurta, iki kaşık un ve limon suyu çarpılır, bir az sulandırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Ateş azaltılır; 2 taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alınır. Çorba servise hazırdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 478
favori
like
share
DİDEM Tarih: 21.09.2006 01:34
tarifleriniz için teşekkürler
unique Tarih: 20.09.2006 11:37
ellere emeklere saglik..
refik Tarih: 09.09.2006 00:48
ellerinize saglık superısı
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:23
ellerine sağlık