Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı

Son güncelleme: 29.09.2006 00:55
  • Malzemeler

    2 kahve fincanı irmik
    5 kahve fincanı un
    1 paket kabartma tozu
    Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
    Şurup için: 4 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker
    1 kahve fincanı yoğurt
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    3 kahve fincanı toz şeker
    2 adet dövülmüş karanfil
    1 tatlı kaşığı toz haşhaş
    3 yumurta (oda sıcaklığında)
    1 çay kaşığı mahlep (varsa)
    Yapılışı

    Oda sıcaklığında yumurtaları ve toz şekeri derin kapta mikserle çırpın. Üzerine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edip.
    Bir başka kapta irmiği, unu, kabartma tozunu, ceviz içini, toz haşhaşı, dövülmüş karanfili iyice karıştırın. Varsa toz mahlebi de ekleyin.
    Yumurtalı karışıma unlu karışımı tahta kaşıkla yedirmeye çalışarak ekleyin.
    İyice pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın.
    175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dk pişirin.
    Şurup için,
    Suyu ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ateşte pişirin. Şurup kaynamaya başladıktan sonra, ocaktan alıp ılımasını bekleyin.
    Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin. 15-20 dk çekmesini bekleyin. Sonra da dilimleyerek taze süt kaymağıyla servise sunun.
#04.08.2006 00:15 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 13:13 0 0 0
  • eline sağlık
    mutlaka deniyeceğim
#19.08.2006 13:27 0 0 0
  • ellerinie saglik cok güzel
#20.08.2006 00:33 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler eline saglık
#08.09.2006 23:02 0 0 0
  • elleine saglik paylasim icin tskrler...
#21.09.2006 09:20 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#29.09.2006 00:55 0 0 0