Malzemeler

2 kahve fincanı irmik
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
Şurup için: 4 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı toz şeker
2 adet dövülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı toz haşhaş
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı mahlep (varsa)
Yapılışı

Oda sıcaklığında yumurtaları ve toz şekeri derin kapta mikserle çırpın. Üzerine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edip.
Bir başka kapta irmiği, unu, kabartma tozunu, ceviz içini, toz haşhaşı, dövülmüş karanfili iyice karıştırın. Varsa toz mahlebi de ekleyin.
Yumurtalı karışıma unlu karışımı tahta kaşıkla yedirmeye çalışarak ekleyin.
İyice pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın.
175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dk pişirin.
Şurup için,
Suyu ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ateşte pişirin. Şurup kaynamaya başladıktan sonra, ocaktan alıp ılımasını bekleyin.
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin. 15-20 dk çekmesini bekleyin. Sonra da dilimleyerek taze süt kaymağıyla servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 452
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:55
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 10:20
elleine saglik paylasim icin tskrler...
refik Tarih: 09.09.2006 00:02
paylaşımların için teşekkürler eline saglık
Riza Tarih: 20.08.2006 01:33
ellerinie saglik cok güzel
Serendipity Tarih: 19.08.2006 14:27
eline sağlık
mutlaka deniyeceğim
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:13
ellerine sağlık