Malzemeler

2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
6 su bardağı un
Kızartmak için : 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için : 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber, 250 gr orta yağlı kıyması, 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yapılışı
Mantı hamuru için, yumurtaları yoğurma kabına kırıp tuz ve suyu ekleyerek karıştırın. Mantı hamurunu yoğurun, 20 dakika dinlendirin. İç harcı için, kıymayı bir kaba alıp üzerine tuz ve karabiber ekleyerek iyice yoğurun. Dilimlenen hamuru üç eşit bezeye bölün ve her bir parçayı yufka büyüklüğünde açın. Sonra, bu yufkaları 7-8 santimlik kereler halinde kesin. Kestiğiniz hamurların üzerine kıymalı harçtan birer çay kaşığı dolusu koyun. Hamuru önce üçgen şeklinde katlayıp, sonra iki ucunu aynı yöne katlayarak gül şekli verin. Zeytinyağını tavaya koyup kızdırdıktan sonra mantıları, karıştırarak iyice kızartın. Mantı tenceresine tereyağını ve biber salçasını koyup bir iki kez karıştırdıktan sonra, altı su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayınca kızarmış mantıları ekleyip karıştırın. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servise sunun.

Not: Bu mantıya et suyu konmaz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 537
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 22:56
eline emeine saglik...
refik Tarih: 28.09.2006 12:30
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık su perısı
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:45
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:47
ellerine sağlık
sennur Tarih: 06.08.2006 00:17
ellerine sağlık arkadaşım,gece bu saatte canım istedi çok güzel olacağını tahmin ediyorum :70: