Romen Türlüsü

Son güncelleme: 19.08.2006 21:37
  • Malzemeler

    1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
    2 adet kesmeşeker
    1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
    Yarım demet maydanoz
    500 gram taze fasulye
    2 adet soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet küp doğranmış domates
    2 adet sivri biber
    Tuz, kırmızıbiber, karabiber

    Yapılışı

    Kuru fasulye ve barbunyayı haşlayın. Soğanları halka doğrayın. Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin. Küp doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri, tuzu ve kesmeşekerleri ekleyin. Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın. Soğanları sotelediğiniz tencereye aktarın. Üzerini aşacak kadar ılık su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ve 1 su bardağı barbunyayı ilave edip, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Ateşten alın. Üzerine kırmızıbiber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuyunca servis yapın.
#07.08.2006 11:02 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 21:37 0 0 0