Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Yarım demet maydanoz
500 gram taze fasulye
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet küp doğranmış domates
2 adet sivri biber
Tuz, kırmızıbiber, karabiber

Yapılışı

Kuru fasulye ve barbunyayı haşlayın. Soğanları halka doğrayın. Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin. Küp doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri, tuzu ve kesmeşekerleri ekleyin. Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın. Soğanları sotelediğiniz tencereye aktarın. Üzerini aşacak kadar ılık su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ve 1 su bardağı barbunyayı ilave edip, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Ateşten alın. Üzerine kırmızıbiber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuyunca servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 440
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:37
Ellerine Saglik