Etli Pide

Son güncelleme: 20.10.2006 21:57
  • Malzemeler

    Kara Biber 1 1/2 tatlı kaşığı
    Şeker 1 tatlı kaşığı
    Biber salçası 1 yemek kaşığı
    Kuru maya 3/4 yemek kaşığı
    Kıyma 2 4/5 su bardağı
    Tuz 2 yemek kaşığı
    Domates 3 orta boy
    Un 4 1/2 su bardağı
    Su 1/2 su bardağı
    Sıvı yağ 1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı
    Yoğurt 1 1/2 su bardağı
    Soğan 2 orta boy
    Yapılışı

    Unu geniş bir kaba ele, 2 yemek kaşığını ayır, kalan una 1 yemek kaşığı tuz koy, karıştır, ortasını aç. Maya ve şekeri, 1/4 su bardağı ılık su ile ezip unun ortasına koy, üzerine biraz un serp, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika beklet, 1/2 su bardağı yağı kat, yoğurdu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırla, ele yapışmaz duruma gelene değin, yaklaşık 7-8 dakika yoğur, ısıyı koruyarak 1 saat mayalandır. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, domatesi yıka, yarım santimetreküp iriliğinde doğra. Domates, soğan, kıyma, 1 yemek kaşığı tuz, 1/4 su bardağı su, biber salçası ve kara biberi karıştır, sekize böl. Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla. Hamuru, eli unlayarak sekiz parçaya ayır, bezeler yap, her bezeyi, ayrılan undan kullanarak, yarım santimetre kalınlıkta oval şekilde elle aç. Kıymalı içi hamurun üzerine, kenarlarında 1 santimetre boşluk kalacak şekilde yay. Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 10 dakika pişir.
#08.08.2006 10:09 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 13:47 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#22.09.2006 23:45 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık su perısı
#28.09.2006 11:32 0 0 0
  • ooohhh tam karadeniz usulü ellerine emeine saglik...
#20.10.2006 21:57 0 0 0