İnternet resmen h@st@lık!

Son güncelleme: 10.08.2006 10:40
  • Dr. Köroğlu, internetin yaygınlaşmasıyla bağımlılığın da ivme kazandığını, "İnternetten çıkamıyorum" şikâyetiyle hastaneye çok sayıda kişinin başvurduğunu söyledi.

    noimage

    Günde en az 3-4 saat internetteyseniz, her geçen gün de bu süre artıyorsa, e-postalarınızı kontrol edemediğinizde içiniz içinizi yiyorsa, iş dönüşü evinizde geç vakitlere kadar internette sohbetten başınızı kaldıramıyorsanız, siz de bir "internet bağımlısı" olabilirsiniz.

    Balıklı Rum Hastanesi Anatolia Klinikleri Madde Bağımlılığı Birimi Klinik Sorumlusu Dr. Gültürk Köroğlu, internetin yaygınlaşmasıyla bağımlılığın da ivme kazandığını, "İnternetten çıkamıyorum" şikâyetiyle hastaneye çok sayıda kişinin başvurduğunu söyledi.

    Ciddi bir hastalık
    "İnternet bağımlılığı"nın ciddi bir "hastalık" olduğunu ve her bağımlık gibi özünde kişinin "haz" arayışının yattığını belirten Dr. Köroğlu, internette geçirilen zamanın bir süre sonra gerçek hayata tercih edilmesiyle patlak verdiğini vurguladı.

    Köroğlu, başvuranların 5-50 yaş arasında olduğunu belirterek, "Bize en sık internet oyunları nedeniyle derslerini ihmal eden çocuklar getiriliyor. Onları erişkinlerde işte ya da evde ihtiyacından fazla bilgi için sörf yaparak zaman harcayanlar, internetten alışveriş bağımlıları ve sürekli tanımadığı insanlarla chat yapanlar takip ediyor. Az sayıda sanal seks bağımlısı var. Normal yaşamda ilişki kurmakta zorlananlara sanal dünyada ilişki kurmak daha kolay geliyor" dedi.

    İnternet bağımlılığının tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Köroğlu, " Bir madde bağımlılığı olmadığından tamamen kesilmesi acımasızlık olur" diye konuştu.

    'Yemek yerine chat'

    İnternette tanıştığı erkeklerle gerçek hayatta buluşan üç çocuklu ev hanımı, "Pişman olmama rağmen internetten ayrılamıyorum. Yemek yapmıyor, çocuklarla ilgilenmiyorum, sürekli chat yapıyorum" diyerek geldi.
    "Depresyondayım" diye gelen bir erkek hasta, bir kadın arkadaşıyla internet sohbetini evlendikten sonra da sürdürdüğü için eşine ihanet ettiği düşüncesiyle tedavi istedi.
#10.08.2006 09:19 0 0 0
  • buna katılıyorum gerçekten hastalık bu internet yaaaa
#10.08.2006 09:56 0 0 0
  • sana katılıyorum internet gerçektende bagımlı bir hastalık
#10.08.2006 10:40 0 0 0