Mükemmel Vücut Sırrı

Son güncelleme: 10.08.2006 16:33
  • Heidi Klum ya da Gisele Bundchen, defilelerde dişiliğin örneklerini sunuyorlar. Sütun gibi bacaklar, dümdüz bir karın ve sımsıkı bir popo. Peki bu vücutlar Tanrı vergisi mi? Büyük bir moda gösterisinden iki hafta önce top modeller için yorucu bir maraton da başlıyor. Yapılan sporlar, protein karışımları, yeşillik, haşlanmış tavukla destekleniyor. Çünkü vücut, kusursuz görünmeli, gergin ama kaslı olmamalı... Üstelik çok kısa bir sürede... Ve işte hepimizin yüreğine su serpen cümle; dünyaca ünlü mankenlerin sadece çok azı Allah vergisi bir vücuda sahip... İnanılmaz ama doğru... Evet, içlerinden bir çoğu çok zayıf ama vücutları yumuşak ve görüntüleri hiç de fit değil... Tartı aletinizi atın Çünkü zayıf olmakla fit olmak birbirinden çok farklı... Bu yüzden isterseniz hemen tartı aletinizi pencereden fırlatabilirsiniz. Aktif olarak spor yapan mankenler bile büyük bir defile öncesinde sıkı bir çalışma içine giriyor. Bir çokları için bunun anlamı kahvaltı bile etmeden tam 45 dakika boyunca egzersiz yapmak (çünkü boş mideyle vücut çok daha fazla kalori harcıyor), diyet uygulamak ve akşamları sorunlu bölgelerini çalıştırıcı sporlar yapmak... Ama alkol ya da sigarayla vücuda verilen zararın sporla telafi edilmesi mümkün değil...

    Onlar gibi olun
    Bu rutin hareketleri her gün uyguladığınızda, iki hafta içinde arzuladığınız ölçülere kavuşmanız, dünyaca ünlü top modeller Heidi Klum ya da Gisele Bundchen gibi imrenilen bir vücedu sahip olabilmeniz mümkün...

    - Sıkı kollara, düzenli dumble egersizleriyle sahip olabilirsiniz.
    - Kollarınızı vücudunuzun iki yanına uzatın. Avuç içleriniz dışarıya baksın. Kollarınızı göğüs hizasına kaldırın. Günde 12- 15 hareket yeterli olacaktır.
    - Vücudunuzun üst kısmını öne eğin. Kollarınızı dirsekten 90 derecelik açı oluşturarak geri bükün ve arkada gerin.
    - Şekeri, alkolü ve ekmeği unutun.
    - Doğru beslenmeden yapacağınız hiçbir egzersiz amacına ulaşmayacaktır. Eğer iki hafta içinde sonuçları görmek istiyorsanız beslenme düzeninizi de değiştirmek zorundasınız.
    - Margarin, tereyağı ve ayçiçek yağı dışında ekmek, makarna ve beyaz pirinç gibi karbonhidratları öğünlerinizden çıkarın.
    - Şeker kesinlikle yasak! Tatlılar, bisküviler, kekler, taze sıkılmış olmayan meyve suları gibi şekeri yüksek oranlı meyveler, muz, üzüm, ananası unutun.
    - Öğününüzün yarısı sebzeden, üçte biri proteinlerden, kalanı da \'iyi\' karbonhidratlardan (kahverengi pirinç) oluşmalıdır.
    - Öğünleriniz 5 saatte bir olmalı. Örneğin, üç ana öğün iki ara öğün gibi.
    - Alkolden uzak durmalısınız. Alkol yağa dönüşen gereksiz kalorilerden oluşmaktadır. Eğer içecekseniz o zaman tercihinizi şarap
#10.08.2006 16:33 0 0 0