Malzemeler

2 su bardağı un
Kreması için: 1 su bardağı süt, 1.5 çorba kaşığı tatlandırıcı, 2 çorba kaşığı un ; Üzerine: 500 gr çilek, 1 su bardağı tatlandırıcı, 1 paket çilek jölesi
1 çay bardağı pudraşekeri
1 adet yumurtanın akı
1 paket vanilya, margarin

Yapılışı

Öncelikle, tartı hazırlayın. Bunun için, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yumurtanın akı ve margarini yoğurun. Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip, hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, 1 su bardağı süt, tatlandırıcı ve çorba kaşığı unu kısık ateşte pişirin ve soğutun. Soğuyan tartı kalıptan alın. Üzerine kremayı sürün. Çilekleri dizin. Jöleyi, 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayın.Çileklerin üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 455
favori
like
share
unique Tarih: 21.09.2006 11:55
eline emegine saglik...
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:52
ellerine sağlık