Malzemeler

3 yemek kaşığı yağ
500 gr un
2 su bardağı ceviz içi
5 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

Yağ bir tencerenin içinde kızartılır. Kızaran yağın içine kaşık kaşık un atılır ve karıştırılır. Un hepsi atılınca durmaksızın karıştırılmaya başlanır. Zaman ilerledikçe tatlı sarı bir renge girecektir, daha sonra kırmızılaşır, buda tatlının hazır bir hal aldığının işaretidir. Ateşten alınan tatlı çok sıcak halde iken içine şerbeti dökülür ve karıştırılır, servise sunulur

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 867
favori
like
share
unique Tarih: 21.09.2006 10:19
ellere emeklere saglik...
enrique Tarih: 21.09.2006 09:50
eline sağlık
DİDEM Tarih: 20.09.2006 01:30
Ellerine Saglik teşekkürler
refik Tarih: 09.09.2006 00:11
tariflerin için eline saglık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 00:32
Ellerine Saglik
sonsuza3 Tarih: 10.08.2006 22:53
olsada yesek canım cekti beeee :19: