Malzeme
3 su bardağı Un
½ çay kaşığı tuz
25 gr. hamur mayası
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu
1 bardak su
Şurup için :
5 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
¼ limonun suyu
5 su bardağı Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı
" Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin.
" Maya ile biraz un karıştırın. Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin.
" Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın.
" Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın. Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun.
" Yağı kızdırın. Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın.
" Kaşığı önce soğuk ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın. Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın.
" Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın.
" Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın.
" Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın. Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 548
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:51
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 10:46
eline saglik..paylasim icin tskrler...
refik Tarih: 09.09.2006 00:09
tariflerin için teşekkürler eline saglık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 00:31
Ellerine Saglik
CADIKIZ Tarih: 13.08.2006 00:28
[COLOR=coral]aldim ben bu tarifi ablacim,zaten guzel birseye benziyo :3: