Baş, Bel ve Sırt Ağrısına ''Tabandan'' Çözüm

Son güncelleme: 14.08.2006 20:39
  • Konya Ayakkabı Fuarı'nda sergilenen yeni ürünler arasında, medikal firmalar tarafından satışa sunulan, vücudun çeşitli yerlerinde sağlık problemlerine neden olan ayak ağrılarını engelleyen tabanlıklar da dikkati çekiyor.
    Konya'da faaliyet gösteren bir medikal firmanın Satış Sorumlusu Mahire Yazgan, 18. Konya Ayakkabı, Yan Sanayi ve Moda Fuarı'nın, ayak sağlığıyla ilgili yeni piyasaya çıkan ürünlerinin tanıtımı açısından iyi bir fırsat olduğunu belirterek, yerle doğrudan temas halinde olan ayakların sağlığının, tüm vücudu etkilediğini, ayaktaki ağrıların vücudun çeşitli yerlerinde bazı rahatsızlıklar ve ağrılara neden olabildiğini söyledi.

    Fuarda sergiledikleri ürünlerin başında, çeşitli fonksiyonlara sahip, ayağı rahatlatan tabanlıkların geldiğini anlatan Yazgan, ''Yurt dışından ithal edilen özel bir tabanlık, bunu kullanan kişilerde, ayak ağrılarının bel, sırt kürek kemiği ve başa vurmasını büyük ölçüde engelliyor'' dedi.

    Bu tabanlığın özellikle mesleği gereği uzun süre ayakta duran kişiler tarafından tercih edildiğini kaydeden Yazgan, ''Bu tabanlığın içinde, kauçuk yumuşaklığına sahip özel bir maddeden yapılan kabarıklıklar bulunuyor.

    Bu kabarıklıklar, ayağa temas ettiği yere bir çeşit masaj yaparak, ağrılara fazlaca neden olan bölgeleri koruyor. Böylece, vücudun çeşitli yerlerine vuran ayak ağrıları, daha oluşmadan engellenmiş oluyor. Çünkü, ayağın ökçe kısmındaki ağrılar bele, iç yan kısımdakiler sırta, parmakların ayakla birleştiği bölgedeki ağrılar kürek kemiğine, parmak uçlarındaki ağrılar ise başa vuruyor''diye konuştu.
#12.08.2006 10:38 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#12.08.2006 23:47 0 0 0
  • verdiğin bilgiler ve emeğin için teşekkürler...
#14.08.2006 20:39 0 0 0