Biftekli Milföy Böreği Tarifi - Biftekli Milföy Böreğin Yapılışı - Biftekli Milföy Börek Nasıl Yapılır
Malzemeler

4 adet orta boy biftek
4 adet milföy hamuru
2 adet sivri biber
1 adet küçük boy domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet dereotu
1’er tutam tuz ve karabiber

Üzerine: 1 adet yumurta
Çörekotu

Yapılışı

Bifteği yapışmaz yüzeyli bir tavada veya ızgarada önlü arkalı pişirin. Sivri biberi halka, kabuğu soyulmuş domatesi küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp sivri biber ve domatesi suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotunu ilave edin. 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiber ekleyin. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve hafifçe yumuşadıktan sonra elinizle biraz açın. Ortasına bifteği yerleştirin. Üzerine domatesli harçtan koyun ve istediğiniz şekli verin. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 517
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:01
eline emeine saglik...
refik Tarih: 28.09.2006 12:38
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık su perısı
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:44
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:48
ellerine sağlık