Malzemeler
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız
Bonfile
1 Çorba Kaşığı
Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı
Susam Yağı
1 Çorba Kaşığı
Üzüm Likörü
2 Çay Kaşığı
Mısır Nişastası
500 gr
Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı
Şeker
1/2 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş
Maydanoz
Tuz ,
Karabiber

Yapilis Tarifi
Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu ve üzüm likörünü karıştırın. Yarım saat buzdolabında bekletin.
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın. Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin.(sadece dışı biraz kahverengileşsin). İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 3-4 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın. Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 434
favori
like
share
unique Tarih: 21.09.2006 11:56
eline emeine saglik...
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:51
ellerine sağlık