Malzemeler
1.5 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı
domates püresi
8 su bardağı sıcak su
Tuz, kuru
nane, pulbiber
Terbiyesi için:
Yarım su bardağı süt kreması
1 tatlı kaşığı
hardal
1 çorba kaşığı
sirke
1 çorba kaşığı un
2
yumurta sarısı
Tuz

Yapilis Tarifi
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Fasulyenin yarısını ayırın. Kalan fasulyeleri robotta püre haline getirin.
Hardal kremasını hazırlamak için; süt kreması, hardal, sirke, un, bir tutam tuz ve yumurta sarısını derin bir kaseye alın. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.
Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fasulye püresi, sıcak su, domates püresi ve ayırdığınız fasulyeleri ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Çorba koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ekleyerek karıştırın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Servis kaselerine paylaştırıp nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 09:27
ellere emeklere saglik...
refik Tarih: 09.09.2006 00:48
superısı ellerinize saglık paylaşımların için teşkkürler
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:21
ellerine sağlık