Malzemeler
10 adet mayhoş
elma ( orta büyüklükte)
1,5 su bardağı tozşeker
Altlık hamuru için:
3 su bardağı un
150 gr margarin
1 bütün
yumurta
1
yumurta sarısı
1 çay kaşığı
vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı dolusu pudraşeker

Yapilis Tarifi
Elmaların iki tarafından birer parça kesin. Oyacakla çekirdek kısmını çıkartıp kabuklarını soyun. Bir fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın.
Margarini, unun ortasına bıçakla kıyın. Ortasına 1 bütün yumurta sarısı, pudraşeker, vanilya ve limon kabuğu koyup biraz yoğurarak hamur haline getirin ve yarım saat dinlendirin.
Elmaların alt kısmına birer parça hamur tıkayın. İçlerine de birer kaşık tozşeker doldurun. Kalan hamuru, 3 mm incelikte açıp 7-8 cm çapında yuvarlak bir kalıpla kesin. Hamurları elmaların tepesine koyup sıkıştırın. Kalan hamurdan yapraklar kesip üzerine üçer yaprak yerleştirin. Bir bıçakla yaprağın damarlarını çizin; portakal kabuğundan ince kesilmiş bir sapı arasına koyun, üzerine sulandırılmış yumurta sürün.
Hafif ısılı fırında hamur pembeleşinceye dek pişirin. Kalan şekerle orta koyulukta bir şurup hazırlayıp elmaların üzerine gezdirin ve servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 428
favori
like
share
enrique Tarih: 21.09.2006 10:12
Emeğine sağlık.
DİDEM Tarih: 20.09.2006 01:25
Ellerine Saglik teşekkürler
unique Tarih: 14.09.2006 17:53
ellere saglik...paylasim icin tskrler..
refik Tarih: 09.09.2006 00:05
eline saglık tariflerin için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 00:30
Ellerine Saglik