Malzemeler

patates 100 gr
soğan 50 gr
sarmısak 10gr
süzme yoğurt 100gr
havuç 25gr

dereotu 1 bağ
tereyağı 100gr
Tuz,pul biber vekarabiber yeterince

Yapilis Tarifi
patatesleri iyice yıkayıp soyulmamış vaziyette haşlamaya bırakırız.
diğer tarafta soğanı çok ince şekilde kıyarız,havucu rendeleriz.tereyağını tencereye atıp sarmısakları,soğanı ve havucu kavururuz.10 dakika orta ateşte kavurup ocaktan alırız.patatesleri haşlayıp ocaktan alırız.soğuk su ile soğuturuz.sonra soyup makinada püre haline getiririz.kavurduğumuz malzemeleri patatesin içine ekleriz.baharatlarınıda ekleriz. pasta veya kek kalıbını yağlayıp kalıbın içersine boşaltıp hafifce bastırırız.sonra buzdolabında yaklaşık 20 dakika dinlenmeye bırakırız.süzme yoğurdugüzelce çırparız.püreyi dolaptan alıp bir tepsiye ters çevirir.pürenin üzerine yoğurdu dökeriz.dereotlarını ince ince kıyıp yoğurdun üzerine serperiz.....AFİYET OLSUN...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 489
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.10.2006 14:44
ellerine sağlık, teşekkürler
unique Tarih: 19.09.2006 17:14
ellere emeklere saglik...
casper Tarih: 09.09.2006 10:20
güzel bir tarif elleriine sağlık
refik Tarih: 09.09.2006 01:03
paylaşımların için teşkkürler ellerinize saglık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:27
ellerine sağlık