Malzemeler :
1 bardak bulgur
1 baş soğan
1 su bardağı tahin
1 yemek kaşığı nane
10 tane taze asma yaprağı
tuz,karabiber
Tereyağı
Hazırlanışı :
Tencereyi ocağa koyun.Tahini dökün,2 bardak sıcak su ile açın.Asma yapraklarını ince ince doğrayın.Yemeklik biçiminde soğanı doğrayın.Bulguru ekleyin.Bulgurlar şişinceye kadar pişmeye bırakın.Koyulaşırsa su ekleyin
Sos için: Başka bir kapta 1 yemek kaşığı tereyağ,nane,tuz-karabiber,birazda salçayla kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
1 kalın demet bağ (asma) filizi
1/2 (yarım) su bardağı yemeklik bulgur
2 orta boy soğan
1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
5-6 su bardağı su
Arzuya göre 3-4 yemek kaşığı çifte kavrulmuş tahin
Tuz
Filiz Aşı Tarifi Yapılışı
Bağ filizlerini bol su ile yıkayın, Çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Ayrı bir tarafta soğanları yemeklik doğrayıp, şeffaflaşana kadar zeytin yağında kavurun.
Daha sonra tencereye filizleri ekleyin. Rengi değişene kadar (ortalama 5 dakika) soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
Kavurma işlemi bitince tencereye sıcak su ekleyin, kaynamaya başlayınca yıkamış olduğunuz bulgur ve tuzu ekleyin. Bulgurlar pişene kadar kaynatın.
Yemeğimiz bu aşamadan sonra yenmeye hazırdır. Fakat arzu eden tahini yemeğin suyu ile inceltip tabağına ekleyebilir.
Hem tahinli, hem tahinsiz tüketebilirsiniz. Arzuya göre önce tahin eklemeden tadına bakın, sonra tahin ekleyin. Orijinali tahinlidir. Fakat bizim evde tahinsiz hali daha çok sevilir.
Afiyet olsun.