Filiz Aşı

Son güncelleme: 07.06.2021 12:36
  • Malzemeler :
    1 bardak bulgur
    1 baş soğan
    1 su bardağı tahin
    1 yemek kaşığı nane
    10 tane taze asma yaprağı
    tuz,karabiber
    Tereyağı
    Hazırlanışı :
    Tencereyi ocağa koyun.Tahini dökün,2 bardak sıcak su ile açın.Asma yapraklarını ince ince doğrayın.Yemeklik biçiminde soğanı doğrayın.Bulguru ekleyin.Bulgurlar şişinceye kadar pişmeye bırakın.Koyulaşırsa su ekleyin
    Sos için: Başka bir kapta 1 yemek kaşığı tereyağ,nane,tuz-karabiber,birazda salçayla kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
#15.08.2006 11:20 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 13:21 0 0 0
  • eellerinize saglık superısı paylaşımların için teşkkürler
#08.09.2006 23:42 0 0 0
  • ellere emeklere saglik...
#20.09.2006 10:38 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#21.09.2006 00:34 0 0 0
  • Filiz Aşı Tarifi İçin Malzemeler

    1 kalın demet bağ (asma) filizi
    1/2 (yarım) su bardağı yemeklik bulgur
    2 orta boy soğan
    1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
    5-6 su bardağı su
    Arzuya göre 3-4 yemek kaşığı çifte kavrulmuş tahin
    Tuz


    Filiz Aşı Tarifi Yapılışı

    Bağ filizlerini bol su ile yıkayın, Çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Ayrı bir tarafta soğanları yemeklik doğrayıp, şeffaflaşana kadar zeytin yağında kavurun.
    Daha sonra tencereye filizleri ekleyin. Rengi değişene kadar (ortalama 5 dakika) soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
    Kavurma işlemi bitince tencereye sıcak su ekleyin, kaynamaya başlayınca yıkamış olduğunuz bulgur ve tuzu ekleyin. Bulgurlar pişene kadar kaynatın.
    Yemeğimiz bu aşamadan sonra yenmeye hazırdır. Fakat arzu eden tahini yemeğin suyu ile inceltip tabağına ekleyebilir.
    Hem tahinli, hem tahinsiz tüketebilirsiniz. Arzuya göre önce tahin eklemeden tadına bakın, sonra tahin ekleyin. Orijinali tahinlidir. Fakat bizim evde tahinsiz hali daha çok sevilir.
    Afiyet olsun.
#07.06.2021 12:36 0 0 0