Malzemeler

4 yumurta sarısı
1 limon
5 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı

Tereyağını eritin ve köpüğüyle, dibe çöken tortusunu alın. Yumurta sarılarını çırpma kabına koyun ve yarım fincan su ilave ederek karıştırarak benmari usulü (su dolu bir tencere içine yumurtanın bulunduğu kabı koyarak)pişirin. Yumurta sarıları, köpürerek (kabarmış haliyle) krem şekline geldiği zaman ateşten alın. Erimiş ve ılık tereyağını az az yedirerek karıştırın. İçine yarım limonun suyunu sıkıp tuz ve karabiber ekleyin. Servise kadar ılık bir yerde muhafaza edin. Bu sos, genelde poşe usulü pişen balıkların ve yumurtaların yanında, sıcak yenilen kuşkonmazla servis edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 470
favori
like
share
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:10
paylasim icin tessekürler
unique Tarih: 20.09.2006 15:35
tarif icin tskrler...
DİDEM Tarih: 19.09.2006 01:24
tariflerin için teşekkürler eline saglık
refik Tarih: 08.09.2006 23:11
ellerinize saglık teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 00:18
Ellerine Saglik