Lor Tatlısı

Son güncelleme: 21.09.2006 09:07
  • Malzemeler
    4-5 yemek kaşığı lor peyniri
    1 kahve fincanı pudraşeker
    125 gr tereyağı
    2 su bardağı un
    2 kahve fincanı nişasta
    3 Adet yumurta
    1 tepeleme çay kaşığı karbonat
    Şurubu;
    4 su bardağı tozşeker
    5 su bardağı su
    1/2 limon


    Yapilis Tarifi
    Lor peynirini ezerek tel süzgeçten geçirin. Bir kabın içinde yağla pudraşekerini karıştırarak krema haline getirin. Peyniri katıp bir iki dakika karıştırdıktan sonra yumurtaları teker teker kırın; un, nişasta ve karbonatı da koyup hafif karıştırarak bir hamur yapın.
    Hamurdan bir kaşık alıp şekillendirerek yağlanmış ve unlanmış tepsiye sıralayın. Orta ısılı fırında pembe renkte pişiirin.
    Toşeker, su ve limon suyu ile suluca bir şurup hazırlayın ve sıcak olarak pişen hamurların üzerine dökün. Çok ağır ateşte şurubun bir kısmını çektirin. Soğuduğu zaman servis yapın
#16.08.2006 12:47 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#18.08.2006 23:29 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler eline saglık
#08.09.2006 23:02 0 0 0
  • tatlisinida severim ... kahvaltina icine yumurta kirmasinida... tarif icin tskrler...
#14.09.2006 16:55 0 0 0
  • Ellerine Saglik teşekkürler
#20.09.2006 00:26 0 0 0
  • Ellerine sağlık.
#21.09.2006 09:07 0 0 0