Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı zeytin yağı
6-7 dal kıyılmış taze soğan
küçük bir kase küp doğranmış ve sotelenmiş sebze
tuz, karabiber

Yapılışı:
Zeytin yağı ile soğanları ve tercih ettiğiniz ya da elinizin altında bulunan bir sebzeyi soteleyin. Ben bu omlette mantar kullandım gayet güzel oldu, kabak ve patlıcan da güzel oluyor. Tabi patates de. Yalniz soğanlarin ölmemesi icin sebzeleri onceden soteleyebilirsiniz. Bu omlette yeşil soğanların biraz diri kalması gerekiyor çünkü zaten omlet pişerken yeterince pişiyor.

Sebzeleri soteledikten sonra bir çırpma kabında yumurta, süt ve tuz ile karabiberi hafif çırpın. Omleti yapacağınız tavaya önce sebzeleri yayıp üzerini örtecek şekilde de çırpılmış yumurtanızı yayın. Tavanız büyük gelirse ya da sebzeler fazla gelirse biraz daha yumurta ve süt karışımı ekleyebilirsiniz. Fazla gelen omletinizi bir gün dolapta saklayabilirsiniz.

Üzerini kapatıp altını da iyice kısarak altının kızarmasını bekleyin. Ben çift taraflı teflon tavada pişirdim. Hani kapağı da tava olanlardan. Yoksa da önemli değil bu tavayı almadan önce yine bir teflonda pişirip üzerini örttüğüm kapağa çevirerek de aynı sonucu elde edebiliyordum. Yalnız teflonlarınızı mutlaka yağlayın aksi taktirde kanserojen olabileceği iddiaları var duymuşsunuzdur mutlaka. Aslında ben bu haberleri duydupğumdan beri zaten çok kullanmadığım teflonları iyice azaltıp kalın tabanlı çeliklere yöneldim eni konu ama bazen de az yağ hatırına tedbirli davranmaya çalışarak kullanıyorum yine de.

NOT: Mümkünse bu tarifin sebzesini "közlenmiş patlıcan" olarak deneyin bayılacaksınız ;)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1192
favori
like
share
ibo2901 Tarih: 03.10.2008 17:56
ellerine sağlık................
COCO Tarih: 23.04.2008 23:02
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 13:40
saoll eline sağlık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:33
Ellerine Saglik