Malzemeler:

1 tavuk butu
100 gr bamya kurusu
1.5 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz
2 litre soğuk su
yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)
Yapılışı:

Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın.
2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün.
Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin.
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum)
Bu sosu tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın.
*Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 506
favori
like
share
DİDEM Tarih: 21.09.2006 01:33
tarifleriniz için teşekkürler
unique Tarih: 20.09.2006 11:40
ellere emeklere saglik..
refik Tarih: 09.09.2006 00:34
Paylaşımların için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:20
ellerine sağlık