Malzemeler:

1 Paket Kati Yağ
Aldığı kadar un
1 Su bardağı Seker
Hamur Malzeme
2 su bardağı sut
1 paket yas maya
1 Yemek kasığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemenin yapılışı:

1 Paket yağı eritip içine Aldığı kadar un koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz sonra içine sekeri katıyoruz.(Not:Tuzlu yapmak isterseniz seker yerine bir yemek kasığı Tuz atarız.)
Yapılışı:

Bütün malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
Bu hamuru 45 Dakika dinlendiriyoruz.Küçük Küçük bezeler yapıyoruz.
6 tane bezeyi tek tek acıyoruz.Yağlayarak üst üste diziyoruz.
Sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo haline getirip, bu ruloyu Küçük bezeler halinde tekrar bölüyoruruz.
Bu bezelerin içini aralayıp daha önce hazırladığımız iç malzemeden doldurup, uçların büzüştürüyoruz.
Tekrar elimizle tabak büyüklüğünde acıyoruz.üzerine yumurta sarisini sürüp fırına veriyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 818
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:08
eline emine saglik..
refik Tarih: 16.10.2006 15:04
superısı teşekkürler ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:43
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:50
ellerine sağlık