Malzemeler:

500 gr ıspanak
1 orta boy soğan
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
tuz , kırmızı toz biber, karabiber
4-5 adet yumurta
Yapılışı:

Ispanaklar yıkanıp, yemeklik doğranır. Soğan yemeklik doğranır.
Derince bir teflon yada çelik tavaya sıvıyağ ilave edilir.
Soğan, ıspanak, salçave çok az da karabiber (isteğe bağlı olarak) bu tavaya ilave edilir. Kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur. Son suyu çekmesine yakın tuzu ilave edilir.
Üzerine yumurtaları kırılır. Sarılarını rafadan sevenler patlatmayabilirler. Yumurtalar piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 523
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:32
Ellerine Saglik