Malzemeler:
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya

HAZIRLANIŞI :

Şekeri ve suyu kaynatın. Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin. Bir dakika daha kaynatın. Ateşten alıp vanilyayı ilave edin. soğumaya bırakın.
Bir yufkayı ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın. 3 cm genişliğinde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batırın. Kızdırılmış çiçek yağında kızartın.
Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun.
Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar. Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 456
favori
like
share
enrique Tarih: 21.09.2006 10:07
Ellerine sağlık,
DİDEM Tarih: 20.09.2006 01:26
Ellerine Saglik teşekkürler
unique Tarih: 14.09.2006 17:54
ellere saglik tarif icin tskrler...
refik Tarih: 09.09.2006 00:15
tariflerin için teşekkürler eline saglık
missx Tarih: 30.08.2006 15:36
teşekkürler su perisi pratik bişeye benziyor..
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:25
Ellerine Saglik