Malzemeler:
500 gr Beyaz Peynir
100 gr Krem Peyniri
Tuz, Karabiber, Pul biber
3 Diş Sarmısak
250 gr Yufka
80 gr Eritilmiş Margarin
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Yumurta Sarısı
1 Demet Maydanoz


HAZIRLANIŞI :
Sarmısağı soyup ezin. Bir kasede beyaz peyniri ufalayın. Krem peynir, tuz, karabiber, pul biber ve sarmısağı karıştırın. Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzİu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp 25 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin. İki kareyi üst üstte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayın.Kareleri bohça olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice çırpın. Bohçaların etrafına yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Bohçaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 - 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Öneri: Bohçaların yanına değişik soslarda hazırlayabiiirsiniz. Örneğin bohçaların yanında domates sosu sunabilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 498
favori
like
share
delikurtsahin Tarih: 12.12.2008 00:36
Ellerine sağlık. Tarifin için teşekkürler
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:52
emeğine sağlık teşekkürler.
refik Tarih: 19.09.2006 11:11
tariflerin için teşkkürler ellerinize sağlık su perısı
cemre8688 Tarih: 17.09.2006 23:58
eline sağlık
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:37
Ellerine Saglik