Malzemeler:
1 kilo patlıcan
3 adet domates
1 avuç içi kadar, yaklaşık 150 gr kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1.5 su barsağı su
2 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber

Yapılışı:
Kıymalı iç'in hazırlanması:
1 soğanı rendeleyin, kıyma, karabiber ve tuzla iyice karıştırın.
Patlıcanları karnıyarık yapar gibi çizgili olarak soyun. Karnıyarıkta yapılanın aksine boyuna büyük bir çizik atmak yerine enine 3-4 derin çizik atın. Bu derin çizikleriin içine bir çaykaşığı yardımı ile(yaklaşık 1 çay kaşığı kadar) kıymalı içten koyun.Bütün patlıcanların çiziklerini bu şekilde kıyma ile doldurduktan sonra geniş tabanlı bir tencereye sıkışık olarak dizin. Üstüne 1 adet ince kıyılmış kuru soğanı yayın ve 3 adet domatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp dizin. Su, yağ ve salçayı bir kapta karıştırıp sos olarak üstüne dökün. 25 dakika orta ateşte pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1361
favori
like
share
unique Tarih: 21.09.2006 12:04
eline emeine saglik..
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:40
Ellerine Saglik