malzemeler

5 adet patlıcan
6 adet domates
3 büyükçe soğan
7-8 diş sarımsak
5-6 sivri yeşil biber
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

yapılışı

1. Patlıcanları alacalı soyalım

2. Büyüklüklerine göre uzunlamasına 2 ye veya 3 e, hatta 4 e bölelim. Ölçü olarak işaret parmağınızın uzunluğunda ve yaklaşık 2 parmak kalınlığında olmalı. Patlıcanların acısını almak için bol tuzlu suda en azından 10 dk. bekletelim.

3. Soğanları piyazlık keselim ( yarım ay şeklinde ) , domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirelim ya da rendeleyelim, sarımsakları ayıklayıp bütün bırakalım, biberleri temizleyip küp keselim.

4. Önce tenceremize zeytinyağımızı koyalım, ardından soğanların yarısını serelim

5. Üstüne patlıcanlarımızın yarısını dizip, domateslerimizin yarısını serelim, sarımsakları serpiştirelim ve biberleri ekleyelim.

6. Ve yine soğan, patlıcan, domates şeklinde işlemi yapıp tuz, karabiber ile tatlandıralım

7. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tencereyi asla kasıkla karıştırmıyoruz, sallayarak dibini tutmasını engelliyoruz o kadar. Gerekirse 1-2 fincan sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakıyoruz. Genelde domateslerin kendi suyu yeterli geliyor.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 560
favori
like
share
refik Tarih: 28.09.2006 10:36
güzel tarifleriniz için teşekkürler su perısı
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:11
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:47
Ellerine Saglik