Malzemeler:

1 kilo taze barbunya
1 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy patates
1 büyük domatesi rendesi
1 adet ortaboy havuç (ben koymadım)
1 büyük baş soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
3-4 adet kurpe yeşil biber
1 çay bardağı sıyı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 litre soğuk su

Yapılışı:

Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve güzelce süzün. Biber, patates, havuç, sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayın.
Tüm doğranmış malzemelerle birlikte kalan diğer malzemeleride tencereye koyun. Suyunu ilave edin.
Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayasıya kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra 35-40 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4141
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:16
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:47
Ellerine Saglik