TAZE BARBUNYA YEMEĞİ

Son güncelleme: 23.09.2006 00:16
  • Malzemeler:

    1 kilo taze barbunya
    1 yemek kaşığı salça
    1 adet orta boy patates
    1 büyük domatesi rendesi
    1 adet ortaboy havuç (ben koymadım)
    1 büyük baş soğan
    2-3 diş sarımsak
    1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
    3-4 adet kurpe yeşil biber
    1 çay bardağı sıyı yağ
    2 çay kaşığı tuz
    1 litre soğuk su

    Yapılışı:

    Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve güzelce süzün. Biber, patates, havuç, sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayın.
    Tüm doğranmış malzemelerle birlikte kalan diğer malzemeleride tencereye koyun. Suyunu ilave edin.
    Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayasıya kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra 35-40 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
#22.08.2006 16:59 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.08.2006 14:47 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#23.09.2006 00:16 0 0 0