malzemeler

" 450 g kadar ıspanak
" 1 kuru soğan
" 1 yemek kaşığı tereyağı
" 1 yemek kaşığı krema
" 1 yemek kaşığı un
" 2,5 su bardağı süt
" Tuz
yapılışı
1) Kuru soğanı soyup, minik doğrayıp, bir tencerede tereyağı ile kavurun. Unu ilave edin ve 3-4 dak daha kavurun.
2) (Taze ıspanak ise: ayıklanıp, yıkanmış; benimki gibi donuk ve zaten doğranmış kullandıysanız: doğrudan); ıspanakları tencereye ekleyin; birkaç dak daha kavurun.
3) Hepsini blendır kabına alın; üstüne sütün yarısını ilave edip, blendırda püre haline getirin ve tekrar önceki tencereye boşaltın. Kalan sütü ilave edin, kremayı ve tuzu katın; 1-2 taşım daha kaynatıp, ateşten alın.
4) Sıcak servis yapın.
__________________

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 404
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 09:35
ellere emeklere saglik...
refik Tarih: 09.09.2006 00:29
tariflerin için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:23
Ellerine Saglik