Finaldeyiz!!

Son güncelleme: 02.07.2011 08:25
  • Potanın Perileri Fransa karşısında tarih yazdı

    Polonya'da düzenlenen şampiyonanın yarı final mücadelesinde A Milli Kadın Takımı, normal süresi 60-60 beraberlikle biten maçta son Avrupa Şampiyonu Fransa'yı 68-62 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

    Maça ay-yıldızlılar, Nevriye Yılmaz ve Nevin Nevlin'in, Fransa ise Florence Lepron'un basketiyle ile başladı. Ribaundlarda ilk dakikalarda etkili gözüken rakibi karşısında 5. dakikayı milli takım, 7-8 önde geçti. İkili oyunlarla kolay sayılar bulan potanın perileri, Birsel Vardarlı-Nevin Nevlin ikilisinin basketleri sonrasında yakaladığı 12-0'lık seriyle farkı 7'ye çıkarttı (14-7). Endene Miyem ile suskunluğunu bozan Fransa, Emilie Gomis ve Edwige Lawson ile 3 sayılık basketler buldu. İlk periyodu ay-yıldızlılar, Tuğba Palazoğlu'nun basketi ile 16-15 önde tamamladı.

    İkinci periyoda iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Birsel Vardarlı ve Nevin Nevlin'in hücumdaki etkili oyununa Işıl Alben de 3 sayı çizgisinin gerisinden katkı verince 14. dakika 27-22 Türkiye'nin üstünlüğü ile geçildi. Etkili savunmasının yanı sıra hücumda boyalı alanı iyi kullanarak rakibinin direncini kıran milliler, Işıl Alben'in 3 sayılık basketiyle farkı 10 sayıya çıkarttı (36-26). Fransa arka arkaya buluğdu sayılarla soyunma odasına farkı eriterek girmek isterken, Birsel Vardarlı'nın basketine engel olamadı ve Türkiye, ilk yarıyı 38-31 önde kapattı.

    Üçüncü periyoda Fransa, Celine Dumerc-Jennifer Digbeu ikilisinin sayılarıyla başladı. Serbest atışlardan Nevin Nevlin ile ikinci yarının ilk sayılarına ulaşan Türkiye A Milli Kadın Takımı, Emilie Gomis'in 3 sayılık basketine engel olmadı ve Fransa farkı 2 sayıya indirdi (38-40). Nevriye Yılmaz'ın da devreye girmesiyle ay-yıldızlılar, rakibinin skorda dengeyi kurma çabalarını sonuçsuz bıraktı. Şaziye İvegin'in bulduğu 3 sayılık basketle milliler farkı tekrar 9 sayıya çıkartırken, son periyoda da 49-42 önde girdi.

    Final periyoduna Edwige Lawson'in içerden ve dışarıdan bulduğu basketlerle başlayan Fransa, 3 dakika boyunca potasında sayıya izin vermedi. Nevin Nevlin ile suskunluğunu bozan potanın perileri, son 5 dakikaya 51-48 önde girdi. Serbest atışlardan skor bularak farkı 1 sayıya indiren rakibi karşısında Nevriye Yılmaz ile skor avantajını elinde tutmayı başaran milli takım, Emilie Gomis'in sayılarına engel olamadı ve son 3 dakikaya Fransa 1 sayılık üstünlükle girdi (54-53). Nevriye Yılmaz- Birsel Vardarlı ikilisinin sayılarına 3 sayılık basketlerle yanıt veren Fransa, Birsel Vardarlı'yı durdurmakta zorlandı. Son 30 saniyeye 60-60'lık eşitlikle girilirken, son hücumda ay- yıldızlılar, faul ile durduruldu. Birsel Vardarlı serbest atışlardan sayı üretemeyince maçın normal süresi bu sonuçla tamamlandı.

    Uzatma periyodunda iki takım da hücumda zorlanırken, Işıl Alben'in 3 sayılık basketiyle milli takım, 44. dakikada 64-62 ile 2 sayılık avantajı elde etti. Fransa'nın üst üste hücumlardan boş dönmesinin ardından Nevin Nevlin ile bir basket daha bulan Türkiye, Nevriye Yılmaz'ın sayıları ile maçtan 68-62 galip ayrıldı.

    Potanın Perileri 3 Temmuz Pazar günü TSİ 21.30'da başlayacak maçta şampiyonluk için Rusya ile karşılaşacak.
#02.07.2011 08:25 0 0 0