Asma yaprağında enginar dolması

Son güncelleme: 23.09.2006 00:14
  • noimage
    malzemeler

    5-6 enginar, temizlenmiş
    dolmalık iç
    2 soğan, piyazlık doğranmış
    1 havuç, halka halka doğranmış
    1 limon
    kaynamış su
    zeytinyağı
    süslemek için; maydanoz

    hazırlanması:

    geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun.
    enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın.
    dolmalık içi hazırlayıp soğutun.
    tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. üzerine bir enginarı oturtun. ortasına büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun. asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın.
    doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. üzerine enginarları yerleştirin. tencereye enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
    pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
#24.08.2006 17:22 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.08.2006 14:50 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#23.09.2006 00:14 0 0 0