Düşbere Böreği Nasıl Yapılır - Düşbere Böreği Tarifi - Düşbere Böreğinin Yapılışı
HAMURU:
100 gr un (2 Su bardağı kadar)
200 gr. su (2 Su bardağı kadar)
1 yumurta
Yeteri kadar tuz.
İÇ MALZEMESİ:
200-250 gr. kadar koyun etinden çekilmiş kıyma
1 adet kuru soğan
Bir miktar tuz
Bir miktar karabiber
Bir miktar maydanoz
SOSU İÇİN:
1 litre su
Yarım tatlı kaşığı tuz
70 gr. margarin veya tereyağı (Bir paket margarinin dörtte biri kadar)
1 Adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
nane
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Suyu una dökün, yumurtayı içine kırıp tuzunu ekleyin ve hamuru kıvamınca karıştırın.İç malzeme hazırlanana kadar hamur dinlensin. İç malzemeyi hazırlamak için, kıymayı yayvan bir kaba boşaltın. Üzerine soğanları incecik doğrayıp tuz ve karabiberini ekleyin. Karışımı güzelce yoğurun.Dinlendirilmiş hamuru oklava ya da merdane ile yufkalar biçiminde açın.1 mm kalınlığında ve üçe üç santimetre ebatlarında karecikler halinde kesin. Mantı hamuru gibi olan bu kesitlerin içine birer tutam iç malzemesi koyarak uçlarını bir araya getirerek kapatın. Sosu için margarini bir tencerede eritin Kızdırılmış yağa bir yemek kaşığı un atarak kavurun. Üzerine salçasını ilave ederek karıştırmaya devam edin.Gerekirse bir adet yeşil biber de sosa doğrayarak kavurun.Sonra 1 litre suyu ilave edin (Tahminen 8 su bardağı)Su kaynamaya başlayınca düşbereleri tenceredeki kaynar suya boşaltın.Dikkat edin elinize su sıçramasın. Sonra 10 dk düşberelerin kaynamasını bekleyin. Daha sonra Servis tabaklarına düşbereleri çıkarın.Azıcık da sosundan koyabilirsiniz.Servis tabağına aldığınız düşberelere kuru nane dökmeyi unutmayın.Azeriler düşberenin yanına ayrı bir kasede üzüm sirkesi de koyarlar. Hatta sarımsaklı yoğurt da hazırlayabilirsiniz. Tercih size kalmış.
AFİYETLER OLSUN