BAHADIR

Son güncelleme: 15.09.2006 12:53
  • Biyografi


    BAHADIR

    Türkiye'de ki büyük BAHADIRLI ailesinin bir ferdi olan BAHADIR 1974'te doğdu,ilk ve orta öğrenimini doğum yeri olan Kadirlide tamamladı. 1997 yılında G.Ü İşletme Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Ortaöğretim yıllarında saz çalmaya başlayan BAHADIR üniversite yıllarında çeşitli müzik gruplarında gitar çaldı. Türküler söyledi. Grup Aydostu kurdu. Grubun hem gitaristliğini, hem de solistliğini üstlendi. Müzik yaşamı üniversite sonrası da devam etti.

    Yapayalnız isimli ilk albümünü 2002 yılında çıkaran BAHADIR, yeterli tanıtım yapılamadığından, geniş halk kitlelerine ulaşamadı.

    Birçok Anadolu Rock sanatçısı gibi sadece Anadolu türkülerini rock formatında yeniden yorumlamanın kolayına kaçmayan BAHADIRı özellikle Penceremdeki Anadolu albümündeki besteleriyle yeni Anadolu türküleri yaratma yolunda ilerleyen çağdaş bir halk ozanı ve halk şairi olarak görmekteyiz.

    BAHADIR kendisi gibi Çukurovada yaşamış olan Karacaoğlanın 3 adet şiirini de yeniden bestelemiştir. Bu albümdeki tüm eserlerin müziklerini yapan ve altı eserin sözünü yazan BAHADIR, bir Anadolu pınarı gibi çağdaş türkülerini akıtmaya devam etmektedir. İlk klibini yönetmenliğini de üsltendiği Kara Sevda adlı eserine çekti.

    Açıkçası BAHADIRın sesinden, müziğinden ve tarzından alacağınız dayanılmaz tadın derinliklerinde; Çukurovanın sıcağını, Torosların rüzgarını ve Akdenizin serin sularını hissedeceksiniz.

    Toplumsal düşüncenin yok olmaya yüz tutuğu ve bireysel düşüncenin ön plana çıktığı bir dönemi yaşamaktayız. Tüketim toplumu olma yolundaki her türlü reklama rağmen bir toplumun geleceğini sanatçılarının şekillendireceği kaçınılmazdır. Bu anlamda günümüzdeki bazı sözde sanatçıların yerine umarım BAHADIR gibi sanatçılar gelecekte de var olur.

    [hide]https://main-board.com[/hide]



    Reklam yapmak yasaktir

    Edit By -NaZ-
#25.08.2006 14:45 0 0 0
  • ellerine sağlık
#15.09.2006 12:53 0 0 0