İçindekiler
büyük havuç 2-3 --
su veya et suyu 6 bardak --
margarin 2 çorba kaşığı --
patates nişastası 1 kahve fincanı --
yumurta 2 adet --
maydonoz Yarım demet --
biber 3 adet yeşil --
Tuz -- --
yapılışı


Havuçların üzerlerini iyice kazıyıp yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ve havuçları iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu saklayıp, kevgirle havuçları alıp, iyice ezin. Sakladığınız suyun içine ezilmiş havuçları ekleyin.Diğer yandan bir tavada margarini eritin. İçine boza kıvamında sulandırdığınız patates nişastasını dökün. Karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz nişastayı çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu, biberini ilave edip ağır ateşte kaynamaya bırakın. Servis yapmadan önce yumurtaları çırpıp terbiyesini yapın ve servise sunun. Dilerseniz üzerine maydanoz serpin.


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 407
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 09:28
ellere emeklere saglik...paylasim icin tskrler..
casper Tarih: 10.09.2006 15:11
Havuç çorbası güzel olur,
bu tarifi de deneyeceğim anım sağol
refik Tarih: 09.09.2006 00:49
ellerinize saglık superısı paylaşımların için teşkkürler
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:24
Ellerine Saglik