İçindekiler
kemiksiz koyun eti ( 6 eşit parça) -- 1kg.
çiçek yağı 1/2 su bardağı
margarin 1 çorba kaşığı
soğan 2 orta boy
domates 3 orta boy
patlıcan (uzun ve eşit boyda) 3
kürdan 6 adet
Tuz

yapılışı



Patlıcanları uzunluklarına doğru her birinden dörder dilim olmak üzere 12 eşit uzun dilime kesin.Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Kalan 1 adet domatesi ise 6 yuvarlak dilime bölün.2 bardak çiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanlar pembeleşinceye kadar kızartın, sonra bunları iyice süzerek çıkartın.Sonra tavadaki kızgın yağa eti ilave ederek, etleri fazla karartmadan kızartın. Daha sonra tavaya soğan ve doğranmış domatesleri ilave edin.Tavayı sallayarak iki üç dakika da beraberce pişirin ve bunları yemeği pişireceğimiz tencereye aktarın.Tenceredeki domatesli etlere sade yağ ve suyu koyup, yarım çorba kaşığı da tuz ilave edin.Etler pişip yumuşak bir hal alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1,5- 2 saat arasında pişmeye bırakın. Sonra tencereyi ateşten alıp, etleri süzün ve ayrı bir kaba alın. Patlıcan dilimlerinden ikisini üst üste artı şeklinde koyun ve tam ortasına etli karışımdan koyup üstlerine birer domates dilimi yerleştirerek bir kürdan ile bağlayın ve bir tencereye yerleştirin.Bu etlere, etlerin piştiği salçayı katın ve tencerenin kapağını kapatın. Etleri yarım saat kadar ateşte pişirdikten sonra tabağa alarak servis yapın.


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 652
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:02
ellerine saglik paylasim icin saol
unique Tarih: 14.09.2006 14:42
ellere saglik
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:43
Ellerine Saglik
enrique Tarih: 28.08.2006 10:58
açlıktan ölücem yaaaaaa