Bulutlara sordum seni

Son güncelleme: 26.08.2006 08:11
  • noimage

    Bulutlara sordum seni.Yüzleri gölgelendi. Birdenbire gözyaşlarını dökmeye başladılar.Toprakla buluşan her damla sendeki bahar kokusunu yaydı, her yana. Sevda selleri, özlem gölleri oluştu.Yine nerede olduğunu söylemediler.
    Rüzgarlara sordum seni. Rüzgarın sakin, tatlı fısıltısı çığlığa dönüştü.Çıldıran rüzgar dünyaya kuşbakışı bakarak, her yerde seni aramaya başladı.Hem kendini, hem geçtiği yerleri yıktı ama boşuna.Sevda rüzgarlarının gönül bahçelerimde yaptığı yıkıma ulaşamadı.
    Irmaklara sordum seni. Sularının her damlasıyla tek tek konuştum. ''O bizden saf. O bizden tatlı. Sen söyle. Nerede o sevda kumaşından örülmüş, ipek kanatlı melek?'' dediler.
    Ormanlara sordum seni.Bütün ağaçların yaprakları çırpınmaya başladılar.Çamlar başlarını önlerine eğdi. Selvilerin uçları yerlere değdi.Akasyalar çiçeklerini döktü. Sonsuz hüzünlere büründü, orman. Sonra da silkindi, hepsi de yapraklarını yerlere serdiler. Gelirsen, yapraktan halılar üzerinde yürüyesin diye. Pınarların gözlerinden saf, berrak gözyaşları akmaya başladı. Akan sular ormana senin adını yazdılar. Anladım ki, onlar seni görmemiş. Senin özleminle ağlamaktalar.
    Parklarda, bahçelerde açmış güllere sordum, adını. Hepsi de utançtan kızararak, başlarını yavaşça önlerine eğdiler. Sonra da, ''Biz bütün güzelliğimizi ondan çalmıştık...'' dediler.
    Bahtıma sordum, seni. Kurşuni rengi büsbütün karardı. bana sonbahar yellerinin estiği gönül bahçelerimi gösterdi. Sonra da ekledi. ''Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok...''
    Çünkü, senin aradığın o nazlı dilber yok...
    Anladım.
    Sen benden saklanıyor, yaralı gönlümün, kanayan kalbimin derdine çare olmuyorsun. Ben her zaman seni aramaktayım.Sen de birgün beni aramıyor, sormuyorsun. Bilmelisin ki, özlemin çekilmez bir acı.
    ''Ayrılık ateşten bir ok...''
    Kara sevda ateşten gömlek. Onu ancak giyen bilir. Seni seven, seni bekleyen bilir.
    Özlemin bitirdi beni.
    Ne zaman geleceksin?
    Söyle.
    Neredesin sen?

    Mehmet Nacar
#26.08.2006 07:27 0 0 0
  • çok güzeldi canım gerçekten

    keyifle okudum yüreğine sağlık
#26.08.2006 08:11 0 0 0