Radyo Dalgaları Enerjisi İle Yarım Saatte Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Thermage

Son güncelleme: 05.12.2010 14:57
  • Thermage tedavisi, radyo dalgaları enerjisiyle ciltte sıkılaşma ve toparlanma sağlayan bir uygulama& Amerika'da 4 yıldır kullanılan yöntem Türkiye'ye Ocak 2006'da ilk olarak Cosmed Estetik Plastik Cerrahi Merkezi Doç. Dr. Nazım ÇERKEŞ tarafından getirildi. Thermage'ın önemli özelliği ameliyatsız bir uygulama olması. İşlem, anestezi almadan ve ciltte hiçbir kesi yapılmadan, iz bırakmadan 1 saat kadar süren tek seans olarak uygulanıyor. Özellikle yüz germe ameliyatı için erken kabul edilen yaşlarda, (35-45 yaşlarında) ciltte gevşemeler, sarkmalar görülen kişilerde, elastikiyet kaybını gidermek için kullanıyor. Çene altı gıdının toparlanması, bozulan yüz ovalini sıkılaştırılmasında başarılı sonuçlar sağlıyor.

    Thermage cihazı, radyo dalgaları etkisiyle cildin derin tabakalarındaki liflerin kollajenini ısıtarak kollajen moleküllerinin kısalmasını buna bağlı olarak derinin gerginleşmesini ve alt tabakalardaki destek dokulardaki sarkıkların toparlanmasını sağlıyor.

    Yüz gençleştirmede cerrahi girişim için erken bir yaş kabul edilen özelikle 35-45 yaş grubu kişilerde, Botox ve dolgu maddelerinin etkin olmadığı bölgelerdeki uygulamalar Thermage tedavisi ile destekleniyor.

    Alın ve göz çevresi çizgileri için: Botox
    Dudak çevresi çizgileri için: Dolgu maddeleri
    Sıkılaşma çene altı sarkıkların giderilmesinde: THERMAGE tedavisi&.

    Thermage tedavisi, etkinliğini cildin sıkılaşması, çene altı (gıdı) yanak gibi bölgelerin kaldırılması ve özellikle yüz bölgesindeki sarkmaların düzeltilmesinde gösteriyor. Ayrıca karın ve kollardaki gevşekliklerin toparlanması işlemlerinde de kullanım alanı buluyor. Etkisini 1,5 yıl kadar süreyle devam ettiren Thermage tedavisi, hastalarda herhangi bir kesi-dikiş izi oluşturmadan yapılan non-invasive bir işlem olup anesteziye ihtiyaç duyulmadan yarım saat içinde tek seans olarak uygulanıyor.

    Etkisi yapıldıktan sonra 2 ay içinde daha belirgin şeklide ortaya çıkıyor. Etkinliği lazerle yapılan yüz gençleştirme uygulamalarıyla karşılaştırıldığında çok daha etkin bir yöntem olduğunu söylemek mümkün.

    THERMAGE RADYO DALGALARI ILE AMELIYATSIZ YÜZ GENÇLESTIRME HAKKINDA EN ÇOK MERAK EDILENLER



    Thermage tedavisi nedir?

    Thermage tedavisi, güvenli, yan etkisiz, dinlenme gerektirmeyen, tek seanslik kozmetik bir uygulama olup yüz derisinin sikilasmasini, sekillenmesini ve yenilenmesini saglayarak daha genç bir görünüm yaratmaktadir. Uygulama, uzman doktor muayenehanesinde yapilan FDA (Food and Drug Administration - Amerikan Gida ve Ilaç Idaresi) tarafindan onayli bir tedavi yöntemidir.

    Mevcut kolajenleri sikistirarak yeni kolajen yapimini saglayan kapasitif radyofrekans teknolojisini kendine özgü bir formda kullanan ThermaCool sistemi ile uygulanmaktadir.

    Ilk sonuçlar hemen görülebilecegi gibi iyilesme alti ay süresince devam etmektedir. Thermage uygulamasi çabuk ve kolay bir islemdir ve günlük aktiviteyi etkilemez. Lazerlerle yüz gençlestirme islemlerinin tersine, esmerlerde de güvenle uygulanabilmektedir.



    Thermage tedavisi nasil bir etki saglar?

    Uygulama, deri yüzeyi, sogutucu bir sprey ile korunurken, deri ve altindaki dokuda bulunan dip kolajen liflere isi verilerek yapilmaktadir. Tedavi ThermaCool cihazi ile gerçeklestirilir. Elle kullanilan bir cihaza takilan ThermaTip" hafifçe deriye temas ederek zararsiz CRF enerjisini derinin altina gönderir. Bu isitma islemi derinin altindaki yapilarin ani olarak sikilasmasini saglamakta; zamanla, yeni ve düzgün kolajenler meydana getirerek deriyi sikilastirip yüz seklini yenilemektedir.



    Thermage uygulamasi ne kadar sürer?

    Thermage uygulamasi, uzman doktor tarafindan yapilan, tamamiyla zararsiz ve güvenli bir tedavidir. Islem süresi, uygulama yapilacak alanin büyüklügüne bagli olarak 20 dakika ile 2 saat arasinda degismektedir.



    Kaç seans gerekir?

    Dört veya daha fazla seans gerektiren bir çok lazer uygulamalarinin aksine, tek bir Thermage uygulamasi genellikle yeterli olmaktadir. Seans sayisi ve hasta için gereken dogru tedavi yöntemi, hastanin ihtiyaçlarina ve istekleri dogrultusunda doktor tarafindan belirlenmektedir.



    Sonuçlar ne zaman görülür.

    Ilk sonuçlar hemen görülebilir ve zamanla gelisecektir. Ölçülebilir sikilasma ve sekillenme gelismesi tek bir seans sonrasindaki iki ile alti ay arasinda giderek artan bir sekilde görülmektedir.



    Thermage tedavisi yüzün nerelerine uygulanir?

    Periorbital bölge: alin ve göz çevresi bölgesi

    Orta/Alt yüz: yanaklar, agiz çevresi, çene ve çene alti dahil

    Alt yüz/çene alti: agiz çevresi, çene ve çene alti dahil

    Tüm yüz: alin bölgesi ve orta/alt yüz bölgesi dahil



    Thermage uygulamasi nasil bir his verir?

    ThermaTip cihazinin her dokunusunda, CRF enerjisi deri altindaki dokulara erisirken hasta kisa ve derin bir isi hisseder. Bu derin isi hissi, kolajenin sikilasmak için gereken sicakliga geldiginin bir isaretidir. Deriyi korumak ve uygulamayi daha rahat yapabilmek için her CRF enerjisi uygulamasinin öncesi, sonrasi ve esnasinda deri yüzeyi sogutulur.

    Hastanin isi hissi hakkindaki verecegi bilgi doktora rahat bir uygulama ile maksimum sonuç arasindaki dengeyi kurmada yardimci olacaktir. Doktor hassasiyeti azaltmak için tedavi öncesinde hafif agri medikasyonu önerebilir.



    Öncesi ve sonrasinda yapilmasi gereken herhangi bir islem var midir?

    Hayir. Cerrahinin tersine, aç kalmak veya kan vermek gibi ön hazirlik gerektirmez. Kisi tedavi sonrasi hemen normal aktivitesine dönebilmektedir ve tedavi sonrasi özel bir bakim gerekmemektedir. Bazi hastalarda geçici kizarikliklar veya küçük sislikler ortaya çikabilir ve genellikle 24 saat içinde geçer. Iyi bir cilt bakimi ve günesten korunmayi normal cilt bakimina eklenmesi tavsiye edilebilir. Tedavinin tek belirgin izi daha yumusak, genç ve saglikli bir deridir.



    Thermage uygulamasinin etkisi ne kadar sürer?

    Thermage uygulamasi derhal etkisini gösterip var olan kolajeni sikilastirip alti ay içersinde yeni kolajen yapimini baslatir. Uzman doktorlarin henüz yayinlanmamis raporlarina göre sonuçlarin yillarca etkili oldugu ve bunun hastanin dogal yaslanma hizina bagli oldugu bildirilmistir.



    Thermage uygulamasi güvenli midir?

    Thermage uygulamasi mükemmel bir güvenlik kaydina sahiptir. Dünya çapinda tahmini 190,000 kadar tedavi görmüs hasta içinde bildirilen yan etki sayisi yüzde 0.4 ten azdir. En fazla bildirilen yan etkiler sisme, kizarma, kabarma ve su toplama seklindedir. Bu yan etkiler bir kaç gün veya hafta içinde kaybolmuslardir.


    Radyofrekans teknolojisini günümüzde yalnizca Thermage mi kullaniyor?

    Radyofrekans enerjisini kullanan baska teknolojiler de olmasina ragmen, deri ve derialti dokularini sikilastirip sekillendirmeye yetecek kadar dip isi iletimini yalnizca Thermaj ait kapasitif radyofrekans teknolojisi üretebilmektedir. Ayrica, Termaj, bes yada daha fazla seans gerektiren diger teknolojilere göre, sadece bir seansta sonuç alabilmektedir.
#26.08.2006 19:20 0 0 0
  • yan etkisiz, güvenli ve tek seansta yapılması çok güzel
#27.08.2006 12:28 0 0 0
  • Acaba fiyat nedir?
#05.12.2010 14:57 0 0 0