Gerekli Malzemeler :
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soguk su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 kg koyun butundan orta yağlı kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 ade


Hazırlanışı:

Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin. Saçı biraz tereyağla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün.
Tavayı sallayarak bulamacı yayın. Altını üstünü pişirip servis tabagına alın. Yufkaların arasına saç kebabı koyarak servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 446
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:11
tarif icin saol.. ellere saglik
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:43
sanirim yarim olmus :78:

Ellerine Saglik
missx Tarih: 28.08.2006 13:09
son yazdığın 4 adet şey ne o çıkmamış su perisi :46:
teşekkürler..
enrique Tarih: 28.08.2006 11:00
yufkalı saç kebabı bayılırımmmmmmmmmm,

eline sağlıkkkkkkkkkkkkkkkk