Malzemeler:
2 adet yufka,
4 çorba kaşığı sıvı yağ,
200 gr. haşlanmış beyaz tavuk eti,
yarım çay bardagı iri dövülmüş ceviz,
tuz,karabiber,kırmızıbiber,
1 su bardagı süt,
1 çorba kasıgı un,
1 çorba kasıgı tereyağ,
1 diş sarımsak,
100 gr.rendelenmiş kasar peynırı
Yapılışı:
ön hazırlık olarak haşlanmıs tavuk etını küçük parçalar halınde dograyalım.Tuzu,karabıberi,kırmızıbiberi ve yarım çay bardagı iri dövülmüş cevizi ilave edip,karıstıralım.Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım.İlk yufkayı burusturarak tepsiye yerleştirelim.Yufkanın üzerine çay kaşıgının ucu ile sıvı yağ serpelim.İkinci yufkayı üzerine burusturarak yerleştirelim.Yine sıvı yağ serpelim.Hazırladıgımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım.Ayrı bir tavada tereyagını eritelim.Unu ekleyerek,hafifçe sararana dek kavuralım.Sütü azar azar ve karıstırarak ekleyelım.Tuzunu ayarlayalım.Sos muhallebı kıvamına gelmeye basladıgında tavayı atesın üzerinden alalım.İçine dövülmüş 1 diş sarımsagı ekleyelim.Sosu tavuklu harcın üzerine dökelim.Rendelenmiş kaşar peynırı serpelim.Önceden ısıtılmıs 200 derece fırında peynir erıyıp renk değiştirene kadar pişirelim.Fırından alıp ılıtıp servis yapalım

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 473
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:11
eline emeine saglik...
refik Tarih: 16.10.2006 15:14
paylaşımlarınız ve tarifleriniz için teşekkürler
enrique Tarih: 21.09.2006 09:58
Ellerine sağlık, paylaşım için teşekkürler.
DİDEM Tarih: 19.09.2006 22:01
emeğine sağlık teşekkürler.
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:33
Ellerine Saglik