Malzemeler :
3 adet orta boy kirmizi sogan
3 adet orta boy beyaz sogan
4 adet orta boy patates ,2 adet yumurta
4 corba kasigi lor peyniri ya da ufalanmis
tuzsuz beyaz peynir
1 tutam kirmizi pul biber
3,5 corba kasigi zeytinyagi Tuz
Hazirlanisi :
Soganlari ayiklayip soguk suda yarim saat bekletin.
Patatesleri akar suyun altinda ovalayarak yikayin.
Kabugunu soymadan tuzlu suda haslayin.Soganlari
Süzün ve ince halkalar halinde dograyin.
Tavaya 3 kasik yag koyun. Sogan , tuz ve pul biberi
ilave edip sote edin. 20 dakika sonra soganlari
yumusayinca atesten alin.
Kabugu soyulmus patatesleri henüz sicakken püre
haline getirip cukur bir kaseye koyun.
2 yumurta , peynir ve sote edilmis soganlari yarisini ilave
edip harmanlayin. Düzgün ve topaksiz bir
karisim elde edinceye kadar tahta bir kasikla
karistirin .
Kalan soganlari yaglanmis 4 kücük firin kalibinin
Dibine esit miktarda yayin .
Üzerine 1 sira patates püreli karisimi koyup kasigin
Sirti ile yüzeyini düzeltin.
180 dereceye ayarlanmis ve önceden isitilmis firindan
cikarin. Servis tabagina ters cevirin ve sicak olarak servis yapin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 712
favori
like
share
refik Tarih: 21.09.2006 17:57
tariflerin için teşekkürler
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:49
emeğine sağlık teşekkürler.
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:45
Ellerine Saglik