Pirinçli Katmer Köfte

Son güncelleme: 22.09.2006 23:10
  • MALZEMELER

    3 su bardağı pirinç
    4 tatlı kaşığı kuş üzümü
    4 orta boy havuç
    2 adet patates
    5 adet yumurta
    maydanoz
    karabiber
    kırmızıbiber
    alabildiğince un
    sıvı yağ
    HAZIRLANIŞI

    Princi çelik tencerede 5 bardak su ile kısık ateşte pişirin. Başka bir tencerede havuç ve patatesleri haşlayın. Haşlanan malzemeler ezilerek kuş üzümü ile karıştırılır. Bunların üzerine suyu çekilen pirinç, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve biraz un ilave edilir. Bu malzemeler yumurta büyüklüğünde köfte haline getirilir. Önceden çırptığımız yumurtaların içine batırılarak kızgın yağda kızartılır. Kızaran pirinçli köftemiz servis tabağına alınarak üzerine kırmızıbiber ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır
#27.08.2006 10:46 0 0 0
  • su perisi, öldüm açlıktan,

    keşke yanında olsaydın da anlattığın bu yemeklerden tatsaydım
#28.08.2006 09:50 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.08.2006 14:43 0 0 0
  • tarif icin saol.. ellere saglik
#22.09.2006 23:10 0 0 0