MALZEMELER

3 su bardağı pirinç
4 tatlı kaşığı kuş üzümü
4 orta boy havuç
2 adet patates
5 adet yumurta
maydanoz
karabiber
kırmızıbiber
alabildiğince un
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI

Princi çelik tencerede 5 bardak su ile kısık ateşte pişirin. Başka bir tencerede havuç ve patatesleri haşlayın. Haşlanan malzemeler ezilerek kuş üzümü ile karıştırılır. Bunların üzerine suyu çekilen pirinç, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve biraz un ilave edilir. Bu malzemeler yumurta büyüklüğünde köfte haline getirilir. Önceden çırptığımız yumurtaların içine batırılarak kızgın yağda kızartılır. Kızaran pirinçli köftemiz servis tabağına alınarak üzerine kırmızıbiber ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 478
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:10
tarif icin saol.. ellere saglik
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:43
Ellerine Saglik
enrique Tarih: 28.08.2006 10:50
su perisi, öldüm açlıktan,

keşke yanında olsaydın da anlattığın bu yemeklerden tatsaydım