Gafur Uzuner Kimdir - Gafur Uzuner Resimleri - Gafur Uzuner Biyografisi - Gafur Uzuner Hakkında

Gafur Uzuner, (d. 1 Haziran 1959, Ankara), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

1980 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden mezun olan Uzuner, Altındağ Halk Eğitim Merkezi'nde dört yıl süreyle uygulamalı tiyatro eğitimi aldı. 1977 yılında Levent Kırca Tiyatrosu'nda profesyonel sanat yaşamına başladı. 1981 yılında Şan Tiyatrosu'na giren sanatçı, 1986'da Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu'nda rol aldı. Daha sonra Sadri Alışık Tiyatrosu, Şişli Belediye Tiyatrosu, Tiyatro Ti gibi topluluklarda görev yapan Gafur Uzuner, birçok kişisel resim sergisi açmasının dışında, sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. "Şilebezi Kültür Sanat Şenliği" Genel Sanat Yönetmenliği görevini de üstlenen sanatçı, genellikle komedi türlerinde oynamaktadır.

Şu an Kanal A'da "Söyle Yakıştır" programını sunmaktadır.

Rol aldığı bazı oyunlar

Artiz Mektebi
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
Şen Sazın Bülbülleri
Şvayk Hitlere Karşı

Filmografi

Kollama - 2008
Kötüler Konağı - 2008
Tatlı Bela Fadime - 2007
Anka Kuşu - 2006
Kuşdili - 2006
Pembe Panjurlu Ev - 2001
Evimiz Olacak mı? - 1999
Tatlı Kaçıklar - 1996
Çiçek Taksi - 1995
Çılgın Yenge - 1994
Üç Aşağı Beş Yukarı - 1992
Seyyar Kamil - 1992
Yuva - 1990
Süper Baba - 1988
Piyangocu Kız - 1986
Kızlar Sınıfı Tatilde - 1986
Çılgın Yenge - 1971
Gülbeyaz - 2002

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 272
favori
like
share