Malzemeler
2 tane kuzu incik (her biri yaklaşık 400 gram) veya
400 gram kuzu kuşbaşı
1/2 bardak az veya hiç tuzsuz doğranmış, hazır domates
3 yemek kaşığı un
1/2 bardak soğan, ince kıyılmış
1 bardak patlıcan, kuşbaşı kesilmiş
2 yemek kaşığı yağ
1/4 bardak kereviz, kuşbaşı kesilmiş
2 bardak su
1/4 bardak maydanoz, doğranmış

Yapılışı

Unu bir naylon torbaya koyun. kuzu incikleri birer birer torbaya atın. etleri unla kaplamak için torbayı sallayın. Etleri çıkartın, fazla unları silkeleyin. Kuşbaşı kullanıyorsanız da aynı işlemleri yapın. Bir seferde etlerin yarısını torbaya koyun. Derin, kalın tabanlı bir tencerede etleri her taraftan kahverengi olana kadar yağda kızartın. Etleri yağdan çıkartın ve kenara koyun. Soğan ve kerevizleri tencereye koyun, sebzeler karamelleşene kadar 3 - 4 dakika kavurun. Etleri ekleyin. Suyu, misket limonlarını ve domatesi ekleyin. Sık sık karıştırarak 25 dakika pişirin. Limonlar yumuşayınca, çok küçük parçalara ayırın ki tadı bütün yemeğe işlesin. Patlıcan ve maydanozu ekleyin. 20 dakika daha pişirin. Etin çok yumuşamış olması ve kemikten ayrılması gerekir. Ara sıra su eklemeniz gerekebilir. Eğer incik kullandıysanız, etleri kemikten ayırın ki porsiyonlara ayırmak kolay olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 569
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:11
tarif icin saol.. ellere saglik
BoardBeLasi Tarih: 30.08.2006 15:42
Ellerine Saglik