Dünya rekoru kıran sunucu

Son güncelleme: 11.07.2011 14:02
Han Han foto
  • Yeni nesil Fujitsu x86 sunucularından dünya rekoru kıran performans.

    Fujitsu'nun yeni nesil x86 sunucuları PRIMERGY RX900 S2 ve PRIMERGY RX600 S6, yüksek performanslarıyla büyük başarılara imza atıyor.

    Bağımsız kuruluş Transaction Processing Performance Council'in (TPC) TPC-E sıralamasında en iyi performansı gösteren PRIMERGY RX900 S2, işlem gücü ve ağır iş yüklerini desteklemesiyle dikkat çekiyor. Her iki sunucu da yüksek maliyetli RISC/UNIX sistemlerin tercih edildiği kritik işlerin altından başarıyla kalkıyor.

    Dünyanın lider bilişim firmalarından Fujitsu, x86 bazlı sunucuları ile kuruluşlara rekor kıran yüksek performans sunuyor. RISC/UNIX sistemlerin yaptığı kritik işleri başarıyla gerçekleştiren PRIMERGY x86 sunucular, işlemsel veritabanı performansı sıralamalarında dünya rekoru kırıyor. Yapılan yatırımın geri dönüşümünü hızlı bir şekilde sağlayan PRIMERGY x86 sunucular satışa sunuluyor.

    Ticari bilgilerin giderek çoğalması nedeniyle kuruluşlar güvenilir, yüksek performanslı, bilginin artışına paralel olarak ölçeklenebilen sunuculara ihtiyaç duyuyor. Fujitsu'nun bu ihtiyacı karşılayan sekiz soketli raf tipi sunucusu PRIMERGY RX900 S2 ve dört soketli raf tipi sunucusu PRIMERGY RX600 S6, performans farkını kapatarak kuruluşları daha pahalı sunuculara bağlı kalmaktan kurtarıyor. Yeni nesil PRIMERGY sunucular müşterilere maksimum esneklik ve yönetilebilir bir hizmet sunarak değişime ve veri çoğalmasına kolaylıkla uyum sağlayan veri merkezlerini oluşturuyor.

    Fujitsu Türkiye Sunucu Teknoloji Satış Yöneticisi Emrah Büyüksomer yeni nesil PRIMERGY sunucularla ilgili olarak şunları söyledi:

    "Yeni nesil x86 sunucular, PRIMERGY sunucuları yeni bir seviyeye taşıyor. Bundan sonra x86 bazlı sistemlerin pazar payı artarken UNIX sunucuların payı azalmaya devam edecektir. Fujitsu'nun yeni PRIMERGY sunucuları, üst düzey veri merkezi ortamlarının ağır yükünü kaldırabiliyor. Fujitsu aynı zamanda kritik işleri başarıyla gerçekleştiren sunucular için çok daha düşük fiyatlar sunuyor."

    Yeni nesil PRIMERGY sunucular yüksek performans ve kolay yönetim sunuyor

    PRIMERGY RX900 S2 sunucu, özellikle finans ve kamu sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlar için ileri seviyede güvenilirlik sunarken, yüksek performans gerektiren uygulamaları da kolaylıkla çalıştırabiliyor. PRIMERGY RX900 S2, önceden pazara egemen olan, daha yüksek maliyetli RISC/UNIX sistemlere uygun fiyatlı bir alternatif oluşturuyor. Daha düşük maliyetli PRIMERGY RX600 S6 ve PRIMERGY RX900 S2 ile Fujitsu kuruluşlara yüksek performans, kolay yönetim ve kapsamlı hizmetler sunuyor.

    "Glue-less" tasarımına sahip ve tamamıyla Intel yongaseti mimarisi ile çalışan yeni PRIMERGY modelleri, sekiz CPU'nun tümünü çalıştırmak için ek donanıma ihtiyaç duymuyor. Intel QuickPath Interconnect teknolojisini temel alan bu tasarım, işlemciler, bellek modülleri ve I/O ağları arasındaki en kısa rotayı belirleyerek, I/O tıkanmalarının önüne geçiyor. "Yükseltilebilir" özellikleriyle dikkat çeken PRIMERGY modellerinin işlemci, bellek ve I/O bileşenleri bir üst sınıfa yükseltilebiliyor. Böylece PRIMERGY sunucuları kullanan kuruluşların yeni sistemler almalarına gerek kalmadan büyüyebiliyor.

    PRIMERGY RX900 S2'den dünya rekoru kıran performans

    Bağımsız kuruluş Transaction Processing Performance Council (TPS) tarafından hazırlanan TPC-E sıralamasında PRIMERGY RX900 S2 en iyi performansı gösteren sunucu sistemi olarak lider pozisyona yerleşti. TPC-E sıralamalarına göre Fujitsu'nun PRIMERGY sunucuları sürekli olarak dünyanın en güçlü sunucuları arasında yer almalarının yanı sıra tekrar tekrar en iyi maliyet-performans oranını sunuyor.

    Yüksek performans gerektiren, kritik işlere yönelik merkezî iş yükleri PRIMERGY RX900 S2'nin altyapısına kolaylıkla eklenebiliyor. Sunucunun işlem gücü, 80 işlemci çekirdeği sunan 8 adet Intel Xeon E7-8800 CPU, 4 TB'ye kadar ana bellek ve 100 gigabaytın üzerinde I/O bant genişliği ile garantileniyor. 4 soketli RX600 S6 ise yeni nesil Intel Xeon E7-4800 işlemciler sayesinde 40 işlemci çekirdeği sunuyor ve 2 TB'ye kadar ana bellek desteği sağlıyor.

    PRIMERGY RX900 S2, yüksek kullanılırlık sağlayan özelliklerinin Intel Xeon E7-8800 serisi işlemcilerin güvenilirlik, kullanılırlık ve ölçeklenebilirlik özellikleriyle mükemmel bir şekilde birleşmesi sayesinde benzersiz operasyonel devamlılık sunuyor.
#11.07.2011 14:02 0 0 0