Adalet isteyenler ne çabuk unuttunuz?

Son güncelleme: 14.07.2011 12:52
  • Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." sözünden yola çıkarak göndermeler yapanlara, 2009 yılının Kasım ayında yer alan bu gelişmeyi hatırlatmak isteriz.

    Galatasaray'a Cemal Nalga şoku

    Galatasaray Cafe Crown'ın, 5 maç ceza verilen Cemal Nalga'yı hazırlık maçlarında takım arkadaşı Tufan Ersöz'ün formasıyla oynattığının belirlenmesinin ardından Türkiye Basketbol Federasyonu, bugün yaptığı tebligatla Galatasaray Kulübü, Galatasaray Cafe Crown takımı teknik heyeti ve Cemal Nalga'yı acilen sözlü savunmaya çağırdı.

    Söz konusu kişilerin ve kulübün yarın ve en geç cuma günü ifade vermesi gerekiyor.

    Edinilen bilgiye göre, tespit edilen olayın aslının açık bir sahtekarlığa neden olduğu, bu nedenle Galatasaray'ın ligden ihracının bile söz konusu olabileceği gündeme geldi.

    Tedbirli olarak ceza kuruluna sevkedilecek Cemal Nalga, cuma günü oynanacak Efes Pilsen maçında forma giyemeyecek.

    Galatasaray'ın Almanya'da maç yaptığı Frankfurt Skyliners takımının antrenörü Murat Didin'in Türk olması ve lisanslarının TBF'den verilmiş olması, bu antrenörlerin de ceza almasına kadar gidecek. Ayrıca söz konusu suistimale adı karışan, evrakta sahtecilik yapan kulüple alakalı ne kadar kişi varsa en ağır cezanın verileceği öğrenildi.

    Cemal Nalga'nın da bu işe bilerek alet olması, bu basketbolcunun ömür boyu ceza almasını da gerektirebilecek.



    "Edinilen bilgiye göre, tespit edilen olayın aslının açık bir sahtekarlığa neden olduğu, bu nedenle Galatasaray'ın ligden ihracının bile söz konusu olabileceği gündeme geldi."

    adalet isteyenlere..
#13.07.2011 12:23 0 0 0
  • eğer ortada bi suç varsa ligdende düşsün ihraçda olsun bu bizi asla rahatsiz etmez,süper ligte adi şike olayına karişmayan tek kulüp galatasaray spor kulübüdür,kısacasi bu bir galatasaray taraftari için onurdur!!!!!
#13.07.2011 20:18 0 0 0
  • Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, şike soruşturmasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararını eleştirmesinin ardından kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi.

    Aysal, Federasyon Başkanı Aydınlar'ın "Adaleti beklemeyeceğiz kendi tedbirlerimizi alacağız" açıklamasını hatırlatarak kendilerinin de bunu desteklediğini dile getirdi.

    Hatta Kulüpler Birliği toplantısında da bu yönde ortak bi görüşün ortaya çıktığını söyledi.

    Ancak daha sonra Federasyonun "İddianameyi bekleyeceğiz" açıklamasının kendileri için sürpriz olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Bana ve daha önce kamuya yaptığı açıklamalarla uyuşmayan bir açıklama oldu.

    Kamuoyundan çok ciddi tepkiler aldık. İleride olabilecek aksaklıklara engel olmak için bu açıklamayı yapmayı uygun gördük. Bu uyarılar ve yardımlaşmalarla gelecekteki sorunların çözümü daha kolay olacak."

    "Fenerbahçe'ye zor gününde darbe vuruldu" suçlamalarına da yanıt veren Galatasaray Başkanı "Niyetimiz hiçbir kulübün cezalandırılması değil. Fırsatçılık yapmıyoruz, kötü günde de kimseyi sırtından vurmuyoruz. Beklentimiz sadece sorumlu mercilerin yetkilerini zamanında kullanması" dedi.

    Çözüm önerilerinin inanç ve prensipleriyle uyumlu olmasını istediklerini dile getiren Aysal, "Kimsenin karşısında değiliz. Ancak doğrunun yanındayız. Federasyona güvenimiz tamdır ve aramızda güven sorunu yaşanmamaktadır" diye konuştu.
#13.07.2011 21:15 0 0 0
  • eğer ortada bi suç varsa ligdende düşsün ihraçda olsun bu bizi asla rahatsiz etmez,süper ligte adi şike olayına karişmayan tek kulüp galatasaray spor kulübüdür,kısacasi bu bir galatasaray taraftari için onurdur!!!!!

    tamam da işin bi de şu boyutu var.
    baktığın zaman adı geçen maçlar ligin 2. devresinde.
    ama gs istediği kadar şike yapsın sonuç değişmezdiki :D
    ve kimse sütten çıkmış ak kaşık değil şimdi ya da önceden her takım böyle şeyler yaptı..
    gs nin bu sene yapmamış olması birşey değiştirmez.
#13.07.2011 22:14 0 0 0
  • varsa önceki senelere dair yapilan şike ispatlasinlar fener inde önceden şike yaptiğini ben bilmezdim ama suan gördük keşke olmasaydi bunlar bence bunun benim takımım bile olsa yapan savunulacak pek tarafi yok bugün çarşi gurubu bir açiklama yapti ben gs taraftarı olarak gerçekten bu açiklamalarından dolayı tebrik ettim dedilerki bizde beşiktaş sevgisi başkadir biz takımımızı çok seviyoruz yalniz ismi şike olayına karişan kişiler sahıslar ya temizlensin aklansinlar yada bizim onlara olan desteğimiz bitmiştir dediler,işte gercek anlayiş hukuka güven budur, fener taraftarida sahislari korumak yerine sadece takıma sahip çıkıp bunu yapanlara böyle bi cevap verse
#13.07.2011 23:03 0 0 0
Han Han foto
#14.07.2011 12:52 0 0 0