Avrupa'da liglere genel bakış

Son güncelleme: 23.09.2006 20:46
  • Avrupa'da futbol heyecanı tüm hızıyla sürerken, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçları nedeniyle çoğu ligde önümüzdeki hafta maç yapılmayacak. Peki bu hafta neler yaşandı



    İngiltere Premier Lig'de Manchester United, ligin yeni ekiplerinden Watford'u 2-1 yenerek geride kalan üç maç sonunda zirvedeki yerini korudu. Lige yeni teknik direktörü Martin O'Neill'le iyi bir başlangıç yapan Aston Villa, son olarak milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun takımı Newcastle United'ı 2-0 yenerek ligde ikinci sıraya kadar yükseldi. Premier Lig'e iyi başlayan bir başka ekip ise Everton oldu. Tottenham Hotspur'u 2-0'la geçen Everton ligde üçüncü sıraya kadar tırmandı. Son iki sezonun şampiyonu Chelsea ise, ilk maçtaki yenilgisinin ardından Tugay Kerimoğlu'nun formasını giydiği Blackburn Rovers'ı deplasmanda 2-0 yenerek ilk galibiyetini almış oldu. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Liverpool ise, 1-0 geriye düştüğü maçta, West Ham United engelini 2-1'le geçerek haftayı 3 puanla kapamayı başardı.

    İspanya La Liga'da 2006-2007 sezonu bu hafta yapılan maçlarla başlarken, sezona ligde ve Avrupa'da şampiyonluk parolasıyla giren ve bir çok yıldız ismi kadrosuna katan Real Madrid, ilk maçında milli futbolcu Nihat Kahveci'nin yeni takımı Villarreal'le golsüz berabere kaldı. Yeni teknik direktörü Fabio Capello yönetiminde, Bernabeu Stadyumu'nda taraftarlarının karşısına çıkan Real Madrid ilk maçında hayal kırıklığı yaratmış oldu. La Liga'da haftanın en çekişmeli maçını Real Zaragoza'yı 3-2 yenen Deportivo La Coruna kazanırken haftanın sürprizlerinden birisine ise La Liga'ya 56 yıl aradan sonra yükselen Gimnastic Tarragona imza attı. Tarragona, deplasmanda, Espanyol'u 1-0 devirerek, sezona iyi bir başlangıç yaptı. Liverpool'dan Valencia'ya transfer olan Fernando Morientes, takımıyla çıktığı ilk maçında golle tanışırken, Valencia, Real Betis'i 2-1 yendi.

    Almanya Birinci Futbol Ligi Bundesliga'da 3. hafta geride kalırken, Bayern Münih'le golsüz berabere kalan Nurnberg, rakibiyle birlikte 7'şer puanla Bundesliga'da zirveyi paylaştı. Zirveyi takibini sürdüren bir başka takım ise Werder Bremen'i 2-0 deviren Schalke 04 oldu. Schalke elde ettiği bu galibiyetle 7 puanla averajla 3. sırada kendine yer buldu. Bundesliga'da haftanın sürprizini deplasmanda Hannover 96'yı 3-0 yenen Alemannia Aachen yaparken, milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün top koşturduğu Herta Berlin deplasmanda Hamburg'la 1-1 berabere kaldı.

    Fransa Lique 1'de, sezonun dördüncü haftası geride kalırken, Frank Ribery'nin formasını giydiği Olimpik Marsilya, Le Mans'ı 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Sezona çok iyi başlayan Marsilya, 4 hafta heride kalırken henüz kalesinde gol görmedi ve rakip kaleye 7 gol gönderdi. Son 4 yılın şampiyonu Lyon, Nice'i deplasmanda 4-1 yenerek 10 puanla Marsilya'yla birlikte liderliğini sürdürürken, Sedan'ı 2-1 yenen Monaco, ligdeki ilk galibiyetini aldı. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Bordeaux, Lille deplasmanında 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup oldu ve ligde 10. sıraya kadar geriledi.

    Hollanda Birinci Ligi'nde geçtiğimiz sezonun şampiyonu ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden PSV Eindhoven, Twente'ye deplasmanda 1-0 yenilerek büyük şaşkınlık yarattı. Oynadığı iki maç sonunda 1 galibiyet, 1 mağlubiyet alan PSV üç puanla ligde 7. sıraya geriledi. Kayserispor'un UEFA Kupası 1. Turu'ndaki rakibi AZ Alkmaar ise, Hollanda Ligi'nde fırtına gibi esmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta NAC Breda'yı 8-1 gibi farklı bir skorla yenerek lige muhteşem bir başlangıç yapan Alkmaar, bu hafta da Vitesse Arnhem'i deplasmanda 3-1 yenerek, iki hafta sonunda ligde zirveye yerleşti. Alkmaar'la birlikte ilk iki haftayı kayıpsız kapatan takımlar, Ajax, Heerenveen ve Roda da averajla ilk 4 sırayı oluşturdular.
#30.08.2006 17:07 0 0 0
  • teşekkürler mardinli haber için
#30.08.2006 17:15 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler...
#23.09.2006 20:46 0 0 0