Malzemeler

2 adet kereviz
3 adet piyazlık doğranmış soğan
1 adet küp şeklinde doğranmış havuç
1 adet küp şeklinde doğranmış patates
1 çay bardağı bezelye
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı

Kerevizleri dikkatlice soyun ve ortalarından ikiye kesin. Ortasını bir bıçak yardımıyla çok fazla derinleştirmeden oyun. Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, kalan suyunu bir başka kaba süzün.
Bir tencereye zeytinyağını koyup doğranmış soğanı, havucu, patates ve bezelyeleri çevirerek biraz pişirin. Tuzunu ve şekerini ilave edip, kerevizlerin orta kısmına doldurun.
Kerevizden kalan haşlama suyunu tencereye ilave edin. Doldurulmuş kerevizleri yarım saat kadar ya da sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuk servis yapın.
Not : Kerevizlerin kararmaması için limonla ovabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 511
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:49
SAOLLL TSK
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:14
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 03.09.2006 21:10
Ellerine Saglik