Malzeme

5 su bardağı süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
1,5 su bardağı su

Hazırlanışı

Derin bir tencerede yıkanmış ve ayıklanmış pirinci bir buçuk su bardağı su ile kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşmaya başlayınca süt ve bir tutam tuzu ilave edip on dakika kısık ateşte pişirin. Nişasta ve pirinç ununu bir kahve fincanı su ile eritip sütlaca karıştırın. 5-6 dakika sonra şekeri ilve edin. Yumurta sarısını çok az su ile sulandırın. Vanilya ile karıştırıp sütlacın içerisine dökün. Isıya dayanıklı kaplara boşaltın. Kızgın fırında üzerleri kızarıncaya kadar bekletin. Soğuk olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 2
Favoriler: 1
İzlenmeler: 469
favori
like
share
unique Tarih: 21.09.2006 10:11
ellere emeklere saglik...
enrique Tarih: 21.09.2006 09:53
Ellerine sağlık, güzeldi.
DİDEM Tarih: 20.09.2006 01:29
Ellerine Saglik teşekkürler
refik Tarih: 09.09.2006 00:22
tariflerin için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 03.09.2006 21:06
Ellerine Saglik