Patlıcan çorbası

Son güncelleme: 20.09.2006 08:31
  • Malzemeler:
    2 Adet Patlıcan
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Un
    2 Su Bardağı Et Suyu
    1 Su Bardağı Süt
    1 Adet Yumurta Sarısı
    1 Adet Limon Suyu
    Kırmızıbiber, Kimyon
    Tuz , Karabiber
    2 Çorba Kaşığı Ceviz

    HAZIRLANIŞI :
    2 Adet patlıcanı ateşte közleyin. Kabuklarını soyup, ince ince kıyın. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Patlıcanları 1 çorba kaşığı unla kavurun. 2 su bardağı et suyunu ekleyip karıştırarak yumuşak bir kıvama getirin.
    1 su bardağı süt, 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 adet limonun suyunu çırpıp çorbaya ilave edin. Kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri 10 dakika kaynatın.
    Tencereyi ocaktan aldıktan sonra üzerine küp küp doğranmış kızarmış patlıcan ve ceviz serpip servis yapın.
#03.09.2006 17:06 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#03.09.2006 20:07 0 0 0
  • eellerinize saglık superısı
#08.09.2006 23:42 0 0 0
  • ellere emeklere saglik....
#20.09.2006 08:31 0 0 0