Malzemeler:
2 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Su Bardağı Et Suyu
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Adet Limon Suyu
Kırmızıbiber, Kimyon
Tuz , Karabiber
2 Çorba Kaşığı Ceviz

HAZIRLANIŞI :
2 Adet patlıcanı ateşte közleyin. Kabuklarını soyup, ince ince kıyın. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Patlıcanları 1 çorba kaşığı unla kavurun. 2 su bardağı et suyunu ekleyip karıştırarak yumuşak bir kıvama getirin.
1 su bardağı süt, 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 adet limonun suyunu çırpıp çorbaya ilave edin. Kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri 10 dakika kaynatın.
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra üzerine küp küp doğranmış kızarmış patlıcan ve ceviz serpip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 394
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 09:31
ellere emeklere saglik....
refik Tarih: 09.09.2006 00:42
eellerinize saglık superısı
BoardBeLasi Tarih: 03.09.2006 21:07
Ellerine Saglik